Spaanse peper voor Seat Leon Cupra: +10Pk

Seat presenteert de nieuwe sportieve topversie binnen de Leon-reeks: de Cupra 290. En daarmee is de Cupra 280 al geschiedenis.

De stuwende kracht hierachter is natuurlijk de 2.0 TSI die er na wat kleine ingrepen voortaan géén 280Pk, maar 290 uitperst. Daarmee is het gat met de Golf R verkleind tot 10Pk.

03-Leon-CUPRA-290-turbo-boost-voor-krachtigste-SEAT-ooit

De 2.0 TSI van de Leon Cupra 290-modellen beschikt standaard over innovatieve technologieën als directe dubbele injectie, variabele nokkenas-timing, een zeer snel reagerende turbo, een slim warmtemanagement en een speciale coating voor de zuigers en lagers die de interne weerstand sterk vermindert.

Het maximale koppel van 350Nm is beschikbaar in een breed toerengebied: tussen 1.700-5.800 tpm. De Leon Cupra 290 met de optionele DSG-transmissie met dubbele koppeling sprint in 5,7 seconden van 0-100 km/h (5,8 s met handbak).

Het gemiddelde verbruik valt daarbij gunstig uit: 6,6 l/100 km voor de versies met DSG en 6,7 l/100 km voor de Leon SC Cupra 290 met handgeschakelde versnellingsbak (CO2-uitstoot respectievelijk 149 en 156 g/km). Het start/stop-systeem en hergebruik van remenergie dragen bij aan de gunstige verbruikscijfers.

02-Leon-CUPRA-290-turbo-boost-voor-krachtigste-SEAT-ooit

Hoogwaardige ondersteltechnologie

Ook het onderstel staat borg voor dynamiek van topniveau. Standaard is bijvoorbeeld DCC (dynamic chassis control). Doordat het onderstel zich razendsnel aanpast aan de wegcondities valt het weggedrag van de Leon Cupra op door precisie en een optimaal gevoel.

Met het Cupra Drive Profile kan de bestuurder bovendien eigen settings kiezen: Comfort, Sport en het nog sportievere Cupra. Op basis van de gekozen setting wordt de respons van onder meer het gaspedaal, de transmissie, de besturing en het onderstel aangepast. Dit gaat gepaard met een extra sportieve uitlaatsound.

Het nieuwe, hydraulisch aangestuurde en elektronisch gecontroleerde sperdifferentieel voor de vooras is ook een belangrijke dynamiekfactor. De maximale sperkracht bedraagt 1.600Nm. In extreme gevallen kan zelfs 100% van de aandrijfkracht naar één wiel worden geleid.

04-Leon-CUPRA-290-turbo-boost-voor-krachtigste-SEAT-ooit

Progressieve besturing en uitschakelbaar ESP

De Leon Cupra 290 heeft standaard progressieve besturing. Dankzij de directe overbrenging zijn minder stuur- en ‘overpak’-bewegingen nodig. De feedback voor de bestuurder is optimaal. Zo draagt ook de besturing bij aan het sportieve Cupra-gevoel. Het speciaal ontwikkelde ESP is indien gewenst volledig uit te schakelen, bijvoorbeeld bij circuitgebruik.

Herkenbaarheid

De Leon Cupra 290-modellen zijn herkenbaar aan het front met de grote luchtinlaten en volledige LED-verlichting. Achter hebben ze een diffuser en twee ovale uitlaatpijpen.

De 19"-inch lichtmetalen velgen zijn uitgevoerd in titaniumkleur. Erachter zijn remschijven met rode remklauwen met Cupra-logo zichtbaar. Eveneens standaard: het Aerodynamic Pack en zwarte buitenspiegels.

05-Leon-CUPRA-290-turbo-boost-voor-krachtigste-SEAT-ooit

Cupra-sfeer in het interieur

In het interieur springt direct het specifieke Cupra sportstuur in het oog. Als de auto met DSG is uitgevoerd, bevinden de schakelpaddels zich achter dit stuur. Standaard in Nederland zijn het Media System Navi met 6,5"-inch kleurentouchscreen en parkeersensoren achter.

De topsportstoelen zijn bekleed met alcantara dat is afgewerkt met witte stiksels. De pedalen zijn evenals de dorpels van aluminium. Een ander Cupra-kenmerk is de sfeerverlichting die gebruik maakt van LED’s. De kleur van deze verlichting is aan te passen via het Cupra Drive Profile.

De Leon Cupra 290 is er als driedeurs SC, als vijfdeurs en als ruime ST stationwagon en worden later dit jaar nog in ons land verwacht. Dan hebben we ook de prijzen voor je.

Seat Leon Cupra 280 wit 2014 05

Leave a reply

Respect Copyright!
%d bloggers like this: