Spider: Ferrari F8 gaat topless

Ee generatiewissel bij de Ferrari met V8-motor zonder dak, want de F8 Spider vervangt in de toekomst voortaan de 488 Spider. Deze nieuwe toevoeging aan het gamma van de Italianen levert niet alleen 50 pk en tien newton meter extra op, maar de F8 Spider weegt ook slechts 20 kilogram meer dan de iets extremere 488 Pista Spider.

De 3,9-liter motor levert 720 pk bij 8000 tpm en een maximumkoppel van 770 Newton meter bij 3.250 toeren per minuut. Daarmee sprint de open tweezitter in 2,9 seconden naar de 100 km/h. De Adaptive Performance Launch analyseert daarbij de grip tijdens de acceleratie en past vervolgens het koppel elektronisch aan de wegomstandigheden aan. Dit vermindert de slip tot een minimum voor maximale acceleratie.

De gewichtsverdeling van de 4,3 meter lange en 1,2 meter lage F8 Spider is vastgesteld op 41,5 procent voor en 58,5 procent achter. Net als bij de F8 Tributo het geval was, heeft Ferrari de nodige techniek uit andere modellen in deze Spider verwerkt. Zo is het uitlaatspruitstuk en de wijze waarop de luchttoevoer wordt geregeld overgenomen van de 488 Challenge.

Verder staan de luchtinlaten aan de zijkant in verbinding met de achterspoiler ten behoeve van meer downforce. Om die reden is deze spoiler ook groter dan die op de F8 Tributo. Daarnaast zijn ze ook nog  direct verbonden met de luchtinlaat van de motor. Dit vermindert het stroomverlies drastisch en wordt de snelheid van de luchtstroom verhoogd hetgeen weer voor betere prestaties zorgt. De luchtstroom profiteert nogmaals dankzij de verhoogde tegendruk die weer het resultaat is van de vorm van de achterspoiler

De intrekbare hardtop (RHT) van de F8 Spider kan tot slot in 14 seconden geopend en gesloten worden. Uiteraard is dat ook mogelijk tijdens het rijden tot een maximum van 45 km/h.

Leave a reply

Respect Copyright!
%d bloggers like this: