Sport Edition voor Mercedes E-Klasse Coupé en Cabriolet

De Mercedes-Benz E-Klasse Coupé en Cabriolet starten de herfst met een speciaal model. De Sport Edition maakt indruk met sportieve details aan de binnen- en buitenzijde.

Naast dit speciale model voert Mercedes-Benz een upgrade uit op alle versies van de E-Klasse Coupé en Cabriolet, onder andere met een uitgebreide smartphone-integratie.

Mercedes-Benz introduceert voor de Sport Edition van de E-Klasse Coupé en Cabriolet een look die de dynamiek van dit tweedeurs model benadrukt. De sportieve toon wordt gezet door een voorskirt met markante luchtinlaten, een grille met lamel in hoogglans zwart met chroomaccenten en gespierde dorpelverbreders.

De achterzijde wordt gekenmerkt door een achterskirt in diffusorlook, een AMG-spoilerrand op het kofferdeksel in carrosseriekleur en een dubbele uitlaat met trapeziumvormige uitlaatsierstukken.

Mercedes E-klasse coupe cabriolet sports edition 2016 06

Het AGILITY CONTROL-sportonderstel met sportieve vering en demping zorgt voor meer rijdynamiek en de auto is uitgerust met exclusieve 18"-inch lichtmetalen AMG-velgen, geperforeerde remschijven voor en remklauwen met opschrift ‘Mercedes-Benz’. Het speciale model is te herkennen aan de badge ‘Sport Edition’ op de voorspatschermen.

In het interieur nemen de bestuurder en voorpassagier plaats op multicontourstoelen in zwart leder met linarietblauwe en alpacagrijze siernaden. Deze siernaden komen ook terug op het middendeel van de portieren, de armsteunen en de middenconsole. Optioneel is een uitrusting in nappaleder zwart of naturelbeige leverbaar.

Sierdelen in dwarsgeslepen licht aluminium zorgen voor extra visuele highlights. Voor een verdere individualisering is de Sport Edition optioneel leverbaar met sierdelen in glanzend zwart essenhout, zwarte pianolak of structuurgeslepen donker aluminium.

Mercedes E-klasse coupe cabriolet sports edition 2016 07

De sportiviteit van de Sport Edition wordt verder benadrukt met een driespaaks multifunctioneel sportstuur in nappaleder, zilverkleurige schakelpaddles en sportpedalen in geborsteld rvs met rubbernoppen.

Bij de keuze voor sierdelen in glanzend zwart essenhout is een combinatie met een multifunctioneel sportstuur in leder/zwart essenhout en schakelpaddles in leder/zwart hout mogelijk. De zwarte veloursmatten zijn uitgevoerd met een zwarte rand en opschrift ‘Sport Edition’.

Om de exclusiviteit te onderstrepen is uitsluitend voor dit model de speciale lak briljantblauw metallic leverbaar. De Sport Edition kan worden besteld met iedere motorisatie die beschikbaar is op de E-Klasse Coupé en Cabriolet.

Mercedes E-klasse coupe cabriolet sports edition 2016 08

Smartphone-integratie

Met de introductie van de Sport Edition rust Mercedes-Benz alle modellen van de E-Klasse Coupé en Cabriolet uit met uitgebreide smartphone-integratie voor de infotainmentsystemen Apple CarPlay (voor iPhone-gebruikers) en MirrorLink.

In het geval van bijvoorbeeld Apple CarPlay ondersteunt het systeem telefonie, navigatie en het luisteren naar muziek, het ontvangen en sturen van sms-berichten en e-mails, maar ook Siri spraakbediening.

De meerprijs van het basismodel in Sport Edition bedraagt € 3.670,- exclusief belastingen. Dit model is vanaf 15 september 2015 te bestellen en wordt vanaf december 2015 geleverd.

Mercedes-Benz und smart auf der IAA 2015 Mercedes-Benz und smart auf der IAA 2015 Mercedes-Benz und smart auf der IAA 2015 Mercedes-Benz und smart auf der IAA 2015

Leave a reply

Respect Copyright!
%d bloggers like this: