Staatssecretaris: Subsidies voor plug-in hybrides hebben doel compleet gemist

Staatssecretaris van Financiën, Eric Wiebes, hekelt volgens het AD de belastingvoordelen voor auto's met een stekker die jarenlang werden gegeven.

Hett beleid kostte 6 miljard euro. Leaserijders met bijvoorbeeld een Mitsubishi Outlander, de ongekroonde koning van de hybride-auto's, bleken alleen geïnteresseerd in het fiscale voordeel, niet in het milieu. De laadkabels bleven dus ongebruikt in de kofferbak.

Er rijden momenteel 24.656 Mitsubishi Outlanders rond in Nederland, een SUV van 1800 kilo met op papier een keurige CO2-uitstoot van 44 gram per kilometer. Tot 2013 kende deze auto met stekker een bijtelling van 0 procent.

Mitsubishi Outlander PHEV. X-line Cool Silver Zilver 2015 06

Wie een dergelijke auto via de werkgever kon leasen betaalde geen extra belasting voor het privégebruik. Het AD meldde in 2014 al dat de bezitter de oplaadkabel nooit gebruikte; het snoer lag nog in de folie in de kofferbak.

Volgens tankpasorganisatie Travelcard was het verbruik niet de groene natte droom van 1 liter benzine per 52 kilometer maar een ontnuchterende 1 op 15. Wij weten wel beter, want veel Outlander-rijders komen met veel geluk net boven de 1 op 10 uit.

De Outlander was drie jaar lang een verkoophit. Dit jaar is er voor het laatst een voordeeltje te halen. Niet het milieu, maar de lage kosten voor privégebruik trokken de hybride-leasers over de streep. Wie een auto wist te maken met een lage bijtelling was spekkoper. Niet alleen de Outlander-bezitter deed overigens niets voor het milieu.

01-Toyota-Prius-plus-10-2015

Ook de Toyota Prius - de versie met een laadkabel - bleek al twee jaar geleden veel vervuilender dan gedacht. Die auto haalde niet het geclaimde verbruik van 1 op 47 maar 'gewoon' 1 op 21. De CO2-uitstoot bleek - volgens data van Travelcard - niet 49 gram per kilometer, maar meer dan het dubbele: 110 gram. Evenveel als een moderne benzineauto waarvoor geen cent subsidie werd gegeven.

Toen duidelijk werd dat de laadkabels niet werden gebruikte, begon de politiek zich op het achterhoofd te krabben en de lage bijtelling waarmee in 2008 werd begonnen werd stap voor stap afgebouwd.

Dit jaar is het voor het laatst dat er nog een fiscaal voordeeltje is te behalen met een hybride leaseauto. Volgend jaar is de Belastingdienst alleen nog vriendelijk voor degenen die een volledig elektrische auto leasen.

Branche-organisatie BOVAG is blij dat de verkapte subsidie op de hybrides ophoudt. ,,Het heeft miljarden gekost en het heeft jarenlang geleid tot marktverstoring. Wie een auto wist te maken die op papier net even een grammetje minder uitstootte, verkocht enorme aantallen. Andere merken niet.

Het is goed dat nieuwe technieken werden gestimuleerd, maar dit had een waterbedeffect. Alle hybrides werden in Nederland verkocht, daarmee voldeden de fabrikanten aan Europese doelstellingen maar elders reed geen enkele hybride.''

Vorig jaar was de Peugeot 308 diesel de best verkochte auto van Nederland omdat de CO2-uitstoot zo was verlaagd dat er een gunstige bijtellingstarief gold. Dit jaar is de lease-bonus weg en de auto staat niet eens meer in de top-20 van best verkopende auto's.

Gelukkig maar, want er is bijna niets saaiers en kanslozers voor te stellen dan een 308 op diesel als je een petrolhead bent.

Peugeot 308 GT hatchback stationwagon SW blauw 2015 08

Er is overigens nóg een reden dat de fiscale stimulering werd gestopt. Na de leaseperiode van doorgaans drie jaar bleken veel hybrides rechtstreeks op de trailer te rijden voor export naar het voormalige Oostblok. ,,Misschien sneu voor de belastingbetaler, maar dat maakt eigenlijk voor de totale wereldwijde CO2-uitstoot niet uit,'' zegt De Waal.

De fiscale bevoordeling van hybrides eindigt dit jaar. In 2017 is de bijtelling voor alle leaseauto's 22 procent. Alleen volledig elektrische auto's worden nog gestimuleerd met 4 procent bijtelling en zo had het vanaf het begin af aan moeten zijn Den Haag. Maar dat konden jullie natuurlijk nooit van te voren voorzien...

Leave a reply

Respect Copyright!
%d bloggers like this: