StarTech presenteert nieuwe Range Rover met Widebody

Land Rover heeft de nieuwe Range Rover dankzij een streng aluminiumdieet rond de vierhonderd kilogram laten afvallen, maar bij Startech vinden ze de nieuwe taille kennelijk maar niks.

De Duitse tuner houdt kennelijk van wat bredere heupen en maakt de nieuwe Range Rover dankzij de montage van hun Widebody-kit zo’n 4,5 centimeter breder. Uiteraard wordt daarbij de achterkant niet vergeten en tegelijkertijd voorzien van een dikke diffusor en een uitlaatsysteem met vier eindpijpen.

Startech-Range-Rover-2013-02

Ook onder de kap wordt het nodige aangepast. Dankzij de montage van de SD30S performance kit voor de 3,0-liter V6 diesel stijgt het vermogen van 258PK en 600Nm koppel naar 300Pk en 685Nm koppel. Daarmee is de sprint naar de 100 km/h in 7,3 seconden af te ronden en de topsnelheid bedraagt 220 km/h. Een performance kit voor de 4,4-liter V8 diesel is volgens Startech al in ontwikkeling.

Startech-Range-Rover-2013-21

Aan de binnenkant is, net zoals bij grote broer Brabus, alles mogelijk en niets te gek. Van exclusieve ledersoorten tot verlichte instaplijsten, alles kan. Zo is dit model voorzien van een met hout afgewerkte bagageruimte net als bij de Mercedes CLS Shooting Brake.

De stoelen en deurpanelen zijn bekleed met rood geperforeerd leer. Een setje 23"-inch grote gesmede wielen met daaromheen 305/30 banden maakt het geheel compleet.

Respect Copyright!
%d bloggers like this: