Startech voorziet Range Rover Sport ook van Widebody

Brabus dochter Startech zal tijdens de komende AutoSalon van Genève de Widebody versie van de vernieuwde Range Rover Sport onthullen. Eerder lieten de Duitsers al een Widebody versie van de ‘normale’ Range Rover zien, nu dus van diens sportieve variant.

Net zoals bij z’n grote broer bestaat de conversiekit uit een nieuwe voorbumper met grotere luchtinlaten en aangepaste LED-verlichting. Volgens Startech zorgt deze voorbumper voor meer downforce op hogere snelheden en dus voor een stabieler weggedrag.

Startech Range Rover Sport mat grijs zilver 2015 06

Aan de achterkant is ook een nieuwe bumper te vinden, uiteraard voorzien van de inmiddels bijna verplichte diffuser. Dankzij de vergrote wielkasten, waarin nu plaats is voor 23”-inch velgen, neemt de totale breedte van de RR Sport toe met 6 centimeter.

Startech Range Rover Sport mat grijs zilver 2015 04

Verder is ook de 3,0-liter biturbodiesel onder handen genomen en voorzien van de SD30S performance-kit die het vermogen opkrikt van 295 naar 326Pk. Het koppel stijgt met 80Nm mee tot 680Nm. Daarmee is de sprint naar de 100 km/h 3 tienden sneller af te leggen dan af fabriek, namelijk in 6,9 seconden.

Startech Range Rover Sport mat grijs zilver 2015 02

Tenslotte kun je nog helemaal los gaan op allerlei accessoires variërend van een nieuw uitlaatsysteem tot een verlaagd adaptief onderstel. Ook diverse soorten leder, alcantara en koolstofvezel onderdelen zijn leverbaar.

Startech Range Rover Sport mat grijs zilver 2015 01

Leave a reply

Respect Copyright!
%d bloggers like this: