Sterrenregen | Golf 7 & anderen EuroNCAP crashtest

In Brussel zijn de resultaten van de laatste EuroNCAP crashtest bekend gemaakt. Deze keer werden vijftien nieuwe modellen onderworpen aan de diverse veiligheidstesten.

En om maar meteen de deur in huis te vallen, alle modellen behalve de Dacia Lodgy scoorden 5-sterren. Daarmee rijst meteen de vraag of het zo langzamerhand niet eens tijd wordt voor een zesde ster. Inmiddels haalt ieder zichzelf respecterend automerk 5-sterren bijna met de vingers in de neus.

Opvallend is dan ook dat de Dacia Lodgy slechts drie sterren scoort. Michiel van Ratingen van de EuroNCAP organisatie is nogal teleurgesteld in resultaat van de Lodgy. "De Dacia’s is een budgetauto en klanten weten dat ze offers moeten maken op het gebied van prestaties en comfort. Maar niet op veiligheid. Wij geloven dat de veiligheid van inzittenden voorop moet staan, ongeacht de prijs van het voertuig."

Het zal niemand verbazen dat onder andere de nieuwe Golf 7 met gemak de 5-sterren haalde. Hieronder zie je de scorekaart en wat foto’s. De overige modellen die 5-sterren kregen zijn:

De Fiat 500L, Ford Fiesta en Kuga, Hyundai Sante Fe, Mercedes A-klasse, Mitsubishi Outlander, Opel Mokka, Seat Leon en Toledo, nieuwe Range Rover, Skoda Rapid en de Subaru Forester en de Volvo V60.

 

Respect Copyright!
%d bloggers like this: