Straks is je zelfrijdende auto misschien wel ontwikkeld op TT Circuit

Enkele grote automerken zouden interesse hebben om het TT Circuit in Assen te gebruiken om er zelfrijdende auto's op te testen.

De gemeente Assen en de provincie Drenthe kondigden eerder dit jaar aan het circuit daarvoor geschikt te willen maken. Hiervoor is drie miljoen euro uitgetrokken aldus techwebsite Tweakers.net.

Wethouder Maurice Hoogeveen van de gemeente Assen zegt op de site van RTV Noord dat 'enkele grote automerken, producenten van sensoren en navigatiekaarten, en kennisinstellingen' zich gemeld zouden hebben om gebruik te maken van het circuit voor testdoeleinden.

Het circuit wordt in de komende tijd voorzien van verschillende benodigdheden voor testdoeleinden, waaronder een glasvezelnetwerk waarop sensors aangesloten kunnen worden. Als het netwerk in het voorjaar van 2016 klaar is, kunnen de tests beginnen.

Dit alles vindt plaats in het kader van Sensor City, een project van de gemeente en de provincie om een 'grootschalig stedelijk meetnetwerk te realiseren waarmee verschillende praktisch bruikbare toepassingen van complexe sensorsystemen kunnen worden ontwikkeld'. Naast de stad en de provincie zijn onder meer het Drenthe College en de Hanzehogeschool betrokken bij het project op het TT Circuit.

Wie weet zien we straks dus wel een nieuw ronderecord wat neergezet wordt door deze Audi RS7.

Audi RS7 piloted drive concept autonoom hockenheim DTM finale 2014 11 Audi RS7 piloted drive concept autonoom hockenheim DTM finale 2014 14 Audi RS7 piloted drive concept autonoom hockenheim DTM finale 2014 15

Leave a reply

Respect Copyright!
%d bloggers like this: