Subaru laat Impreza Concept nu als Sedan zien

Tijdens de afgelopen Tokyo Motor Show presenteerde Subaru al een voorbode van de nieuwe Impreza als hatchback.

Aangezien de LA Auto Show dit jaar snel daarop volgt, dacht het merk dat het wel een goed idee was om de Impreza Concept nogmaals te presenteren, maar dan als Sedan. En dat is afgaande op de foto's wat mij betreft een prima idee zelfs.

De nieuwe Impreza is de eerste Subaru die via de zogeheten 'Dynamic & Solid'-designtaal is ontworpen en tevens gebruik zal maken van een gloednieuw platform, dat uiteraard de vierwielaandrijvingstraditie (scrabble!) van het merk in ere houdt.

De Impreza Concept Sedan heeft een lengte van 4,55 meter en is 1,78 meter breed bij een hoogte van 1,45 meter. De wielbasis meet 2,66 meter en dat is zelfs een centimeter meer dan die van de pas gepresenteerde Levorg die toch een tikkeltje groter is.

Volgend jaar verwachten we de productieversie die , als Subaru het goed aanpakt, alle wind mee heeft om de concurrentie met de A3 en CLA-klasses van deze wereld aan te gaan.

Subaru Impreza Concept sedan limousine 03 Subaru Impreza Concept sedan limousine 01 Subaru Impreza Concept sedan limousine 02 Subaru Impreza Concept sedan limousine 04 Subaru Impreza Concept sedan limousine 09 Subaru Impreza Concept sedan limousine 08 Subaru Impreza Concept sedan limousine 06

Leave a reply

Respect Copyright!
%d bloggers like this: