Subaru presenteert vernieuwde Outback

Audi doet het met de A4, Opel met de Insignia, Skoda met de Octavia, Volkswagen met de Passat en ook Subaru met de Legacy.

Het optuigen van een stationvariant door middel van de nodige plastic accessoires, deze voorzien van een sterke motor, vierwielaandrijving en een aangepast (hoger) onderstel om het model een stoerder uiterlijk te geven.

Subaru Outback CVT vierwielaandrijving brons zilver X-Mode 2015 20

In Februari vind dit jaar presenteerde Subaru al de vernieuwde Legacy, dus die stoerdere variant in de vorm van de Outback kon niet lang achterblijven.

Vandaag zien we ‘m in vol ornaat met een keuze uit een tweetal motoren: een 2,5 liter boxer benzine voorzien van 177Pk of een 3,6-liter zescilinder die er 258Pk uitperst. In beide gevallen overigens gekoppeld aan een automatische CVT-versnellingsbak.

Subaru Outback CVT vierwielaandrijving brons zilver X-Mode 2015 28

De nieuwe Outback is uiteraard ietsje groter dan z’n voorganger en die ruimte is vooral in het interieur terug de vinden. Verder is dat interieur beter geïsoleerd, is de Outback wat hoger op z’n poten gezet en zijn er grotere geventileerde remschijven gemonteerd.

Zaken als een parkeerkeercamera, een navigatiesysteem met 7”-inch touchscreen, lane-assist, meesturende lampen en een detectiesysteem voor achteropkomend verkeer zijn allemaal leverbaar.

Subaru Outback CVT vierwielaandrijving brons zilver X-Mode 2015 12

Of de vernieuwde Outback ook naar Nederland komt en wat ‘ie dan moet gaan kosten is niet bekend, in ons land zijn er namelijk de afgelopen jaren slechts een handjevol van verkocht. Die eigenaren zijn echter stuk voor stuk allemaal lyrisch over de Outback, het model verdient dus een stuk meer.

Leave a reply

Respect Copyright!
%d bloggers like this: