Suddenly Summer | Lamborghini Aventador Roadster

Soms zou je willen dat het altijd zomer was en dat je over een dikke vette rekening bij een Zwitserse bank beschikt. Vandaag is zo’n dag want Lamborghini heeft zojuist het doek van de Aventador LP700-4 Roadster getrokken.

Onderhuids is de Roadster gelijk aan de dichte Aventador. Gebleven is dus de 6,5-liter V12 met 700Pk die goed is voor een topsnelheid van 350 kilometer per uur en een acceleratie van 0 naar de 100 in 3,0 seconden. Dit juweeltje van een motor is nog steeds gekoppeld aan een ISR versnellingsbak met zeven verzetten. Standaard krijg je een start/stop systeem, maar of dat wat helpt om het verbruik van 1 op 6 wat omlaag te krijgen is nog maar de vraag. Met de 90 liter tank zou je in theorie dus iets meer dan 500 kilometer kunnen rijden.

Het zes kilogram wegende dakpaneel van Lamborghini’s nieuwste bestaat uit een tweetal koolstofvezel delen die op te bergen zijn in het bagagecompartiment. Optioneel is een winddeflector voor op de voorste raamstijl leverbaar die overigens in hetzelfde compartiment opgeslagen kan worden. De achteruit dient daarbij als windscherm.

Verder is een deel van de achterzijde opnieuw vormgegeven om beter bij het design van de auto te passen. De glazen cover van het motorcompartiment is nu in tweeën gedeeld. Verder zien we een strakke nieuwe velgenset in “Dione”-design, vóór meten ze, zoals bij de gesloten versie, 20 en achter 21”-inch. Een nieuwe kleur met de naam Azzuro Theris is tenslotte nog aan het gamma toegevoegd. Deze kleur verandert van tint afhankelijk van de kijkhoek.

De prijs is nog niet bekend, maar ga er gerust van uit dat de levertijd al minimaal een jaar bedraagt, mocht je aan het eind van dit jaar de staatsloterij winnen.