Suzuki S-Cross, voorheen de SX-4 wordt na facelift volwassen

Suzuki heeft de nieuwe weer helemaal opgefriste S-Cross gepresenteerd. De familie crossover is voorzien van een volledig nieuwe voorzijde en een rijkere uitrusting.

De grille, motorkap en koplampen zijn grondig vernieuwd en doen het model eindelijk recht, want de S-Cross is in mijn ogen een onderschat autootje met als pluspunten een ruim interieur en een grote bagageruimte van 430 liter. Maar ook het hoge veiligheidsniveau, met standaard zeven airbags en vijf Euro NCAP-sterren, is ongewijzigd gebleven.

Boosterjet: sterk, maar zuinig

Suzuki levert de nieuwe S-Cross met de keuze uit twee sterke, maar ook zuinige turbobenzinemotoren, namelijk de 1.0 Boosterjet en 1.4 Boosterjet met respectievelijk 82 kW (112 pk) en 103 kW (140 pk). Het trekgewicht bedraagt 1.200 kg.

De moderne motoren inclusief het lage lediggewicht vanaf 1.065 kg dragen bij aan dynamische rijeigenschappen en een gunstig verbruik. Wat dan de definitie van dynamisch en gunstig is vermeldt het persbericht niet, maar reken maar dat je met de 1.0 onder de kap niet van dynamisch kunt spreken. Zeker niet als je er nog een caravan achter hangt.

De nieuwe Suzuki S-Cross staat vanaf begin september bij de Suzuki-dealer. De prijzen beginnen bij € 20.999,- en de specificaties inclusief foto's van het interieur volgen uiteraard binnenkort.

Suzuki S-Cross donkerblauw 2017 01 Suzuki S-Cross donkerblauw 2017 02 Suzuki S-Cross donkerblauw 2017 04

 

Leave a reply

Respect Copyright!
%d bloggers like this: