Suzuki viert 35 jaar Alto met actiemodel Celebration

Alweer 35 jaar is de compacte Suzuki Alto in ons land op de markt en in die 35 jaar zijn er hier meer dan 100.000 Alto’s verkocht. Dat staat echter in schril contrast met de rest van de wereld, daar werden er in diezelfde periode ruim 10 miljoen stuks uitgeleverd.

Uiteraard wilde het merk die gelegenheid niet voorbij laten gaan om dit kleintje met een actiemodelletje in de schijnwerpers te zetten.

Suzuki Alto Celebration Wit 35 jarig jaar jubileum 2014 02

Reden dus voor een feestje met de Alto Celebration die leverbaar is in zwart, wit, grijs of blauw en altijd voorzien is van een 1,0-liter motor en vijf deuren. Een automaatische versnellingsbak is optioneel leverbaar.

Standaard is de Celebration voorzien van airconditioning , een radio/CD/MP3-speler, centrale deurvergrendeling, elektrisch bedienbare ramen voor, metallic lak en een zestal airbags.

De prijs bedraagt inclusief een setje 14”-inch lichtmetalen velgen 9.799,- euro. Naar verluidt is dit overigens ook meteen het afscheidsmodel, want de Alto wordt eind van dit jaar opgevolgd door de Celerio en daarmee komt dus na 35 jaar een einde aan het tijdperk van de Alto.

Leave a reply

Respect Copyright!
%d bloggers like this: