Suzuki wil met compacte crossover in A-segment zaken doen

Suzuki is natuurlijk vooral bekend van de segmenten met de compacte en uiterste compacte auto’s. Daar is een crossover nog ver te zoeken en daarom presenteert het merk tijdens de AutoSalon in Genève de iM-4, een compacte crossover.

Daarmee lijkt het merk een voordeel ten opzichte van z’n concurrenten te hebben, want alleen Volkswagen heeft een dergelijk model in de vorm van de Taigun in de pijplijn zitten. En dat biedt dus kansen.

Suzuki iM.4 A-segment crossover wit 2016 03

De iM-4, wat staat voor iconic Mini, beschikt over een voorkant die afgeleid is van de Suzuki Fronte coupé, de omgebogen motorkap is een verwijzing naar de Vitara en de dakstijlen zouden moeten doen herinneren aan de Swift.

Onder de kap van dit studiemodel ligt een 1,2-liter DualJet benzinemotor die over dezelfde 'Mild'-hybrid-eigenschappen als de iK-2 beschikt. Verder is deze concept voorzien van vierwielaandrijving en als dat ook op de productieversie z’n intrede doet heeft Suzuki gegarandeerd een unieke aanbieding in het A-segment.

Want zeg nou zelf, dit ziet er toch uit als een leuke autootje met een vleugje jaren '80 design?

Suzuki iM.4 A-segment crossover wit 2016 05 Suzuki iM.4 A-segment crossover wit 2016 04 Suzuki iM.4 A-segment crossover wit 2016 02

Leave a reply

Respect Copyright!
%d bloggers like this: