Swing Top: Opel Adam ook als normale cabriolet

Op dit moment is de enige cabriolet binnen het gamma van de Opel Adam, de extra stoer aangeklede Adam Rocks.

Maar niet getreurd, want daar komt met ingang van de komende zomer verandering in. Dan is ook de normale Adam leverbaar met een stoffen schuifdak dat zich uitstrekt tot aan de achterruitstijl en wel onder de naam Swing Top.

Naast dit nieuwtje is de Adam voortaan ook leverbaar met een gerobotiseerde versnellingsbak van de derde generatie. Deze door Opel Easytronic 3.0 gedoopte versnellingsbak is eigenlijk een handgeschakelde versie waarvan de bediening van koppeling en versnellingspook door elektromotoren wordt overgenomen. Normaal gesproken echte ondingen (nietwaar Citroën?), maar Opel beweert dat deze 3.0 versie toch echt stukken beter is.

Opel Adam Cabriolet groen 2015 02

Easytronic zal echter voorlopig alleen leverbaar zijn op de 87Pk sterke Adam 1.4 op benzine. Het verbruik daarvan komt uit op 4,9 liter per 100 kilometer met een CO2-uitstoot van 115 gram per kilometer.

Verder zijn nog een tweetal nieuwe lakkleuren leverbaar te weten groen (afgebeeld) en grijs. In de catalogus staan ze respectievelijk als “Greenfellas” en “Forget about Grey”.

Het debuut van de Adam Swing Top vind naar verluidt plaats voor de komende AutoSalon van Genève.

Leave a reply

Respect Copyright!
%d bloggers like this: