Tallship: one-off Rolls-Royce Phantom Nautica

Terwijl Sail vanmiddag de vijfde en laatste dag in stijl afsluit met een Thank-you parade van de tallships, presenteert Rolls-Royce in de vorm van de Phantom Nautica een eigen tallship.

De Phantom Nautica is volgens Rolls-Royce geïnspireerd op klassieke jachten en valt naast de gekozen exterieurkleuren die aan maritieme zaken doen denken, natuurlijk ook op door z’n hoge gewicht. Dat is met ruim 2,5 ton een aardig eind in de richting van een tallship zullen we maar zeggen.

Rolls-Royce Phantom Nautica one off 02

Bijzonder aan deze Phantom is ook deze keer weer een two-tone kleurstelling die bestaat uit Arabian Blue aan de bovenkant en Orchid White aan de onderkant. Verder zien we een coachline, dit keer in de vorm van een ankermotief. Binnenin is speciaal Tudor Oak-fineer te vinden, net als de nodige extra houtinleg en hetzelfde ankerlogo.

Verder wordt er ook nog gebruik gemaakt van Forest Fall leder. Speciaal voor deze one-off Phantom is er tenslotte nog als gimmick een klassiek gouden kompas, dat in een dashboardlade te vinden is.

Over prijzen wordt uiteraard niet gesproken, maar met een ton per strekkende meter ben je waarschijnlijk een eind in de goede richting.

Rolls-Royce Phantom Nautica one off 03 Rolls-Royce Phantom Nautica one off 01 Rolls-Royce Phantom Nautica one off 05 Rolls-Royce Phantom Nautica one off 06

Leave a reply

Respect Copyright!
%d bloggers like this: