Te koop: unieke Lamborghini Pregunta

Via ClassicDriver kwamen we uit bij een unieke Lamborghini die op dit moment in Parijs bij Autodromo te koop staat, de Lamborghini Pregunta.

De Pregunta is een door Lamborghini op basis van de Diablo ontworpen conceptcar. De Pregunta werd daarna speciaal gebouwd voor de AutoSalon van Parijs in 1998 waar 'ie natuurlijk een van de publiekslievelingen was.

Kort na die bewuste AutoSalon nam Audi echter het roer bij de Italiaanse sportwagenbouwer over en de Pregunta zou nooit meer het productiestadium halen. Er is slechts 1 exemplaar van en die staat nu te koop, voor het lieve bedrag van 1,6 miljoen euro. Exclusief belastingen uiteraard.

Onder de kap van de Pregunta is een 5,0-liter 12-cilinder in V-vorm te vinden, die er in 1998 al 530Pk uitperste. Let wel dat is nu 15 jaar geleden. In tegenstelling tot de Diablo waarop ‘ie gebaseerd is beschikt de Pregunta niet over vierwiel-, maar over achterwielaandrijving.

De sprint naar de 100 km/h kon daarmee toch in slechts 3,9 seconden voltooid worden, de topsnelheid bedroeg destijds 333 km/h.

Leuk om te weten is dat de Pregunta niet alleen qua design op een jet-fighter gebaseerd is maar ook de lak van een Dassault Rafale heeft. Meer informatie vind je hier.

Bron: www. autodromo.fr
Respect Copyright!
%d bloggers like this: