Techart voorziet Porsche Cayenne Diesel S van meer dampf

Techart vond dat de nieuwe Porsche Cayenne Diesel S nog niet voldoende vermogen had en voorziet deze locomatief dan ook van een upgrade. Zo krijgt de Cayenne er in de Techart uitvoering 38Pk en 100Nm koppel bij.

Techart Porsche Cayenne Diesel S 2013 01

Dat vermogen heb je overigens niet standaard. De aanpassingen aan de software worden pas actief na een druk op de Sport-knop in de middenconsole. En na een druk op deze knop beschikt de Cayenne Diesel S dan over in totaal 420Pk en 950Nm koppel. Daarmee scoort deze diesel 100Pk per liter aangezien de V8 4,2-liter inhoud heeft, iets wat een paar jaar geleden nog als ondenkbaar gold voor een diesel.

Techart Porsche Cayenne Diesel S 2013 02

De acceleratie naar de 100 km/h duurt in deze SUV slechts 5,2 seconden en dat is een halve tel sneller dan de serievariant. De topsnelheid komt uit op 256 km/h.

Prijzen zijn nog niet bekend, uiteraard kun je zoals op de foto's te zien is nog voor veel meer Cayenne accessoires terecht bij Techart, van speciale ledersoorten tot de nieuwe Formule II en III velgen, die leverbaar zijn in groottes tussen de 21"- en 23"-inch.

Techart Porsche Cayenne Diesel S 2013 04

Respect Copyright!
%d bloggers like this: