Technisch Lego: Bloodhound SSC klaar voor assemblage

Langzaamaan krijgt de Bloodhound SSC z’n finale design en dus wordt het tijd om alle 3.500 onderdelen, waarvan veel uniek en met de hand gemaakt, in elkaar te zetten. En zeg nu zelf, dit is toch technisch lego voor gevorderden?

De Bloodhound SSC moet later dit jaar z’n eerste ritje maken en is dan voorbestemd om het snelste rijdende voertuig op aarde te worden en daarmee het record van de Thrust SSC, die in oktober 1997 maar liefst 1227,986 km/h op de klok zette, te verbeteren.

Jaguar F-Type R AWD Coupe Bloodhound SSC L39 Jet 07

Toen zat voormalig Royal Air Force-piloot Andy Green (52) achter het stuurwiel en hij zal ook de Bloodhound SSC door de 1000 mph-grens (ruim 1600 km/h) gaan sturen.

De Bloodhound wordt aangedreven door een combinatie van een Rolls-Royce EJ200-straalmotor uit de Eurofighter Typhoon en een cluster Nammo hybride raketten die ontwikkeld zijn om de volgende generatie ruimtevaartuigen aan te drijven.

Een 550 pk sterke V8 compressormotor uit de Jaguar F-Type R fungeert daarbij als pomp om het benodigde oxidatiemiddel in de raketten te krijgen.

Jaguar F-Type R AWD Coupe Bloodhound SSC L39 Jet 02

Verder komen er bij de constructie van de Bloodhound SSC natuurlijk enorme hoeveelheden exclusieve materialen aan te pas, waaronder titanium en de laatste generatie koolstofvezels.

Horlogemaker Rolex ontwierp de gekalibreerde snelheidsmeter die tot 1770 km/h gaat en een chronograaf met ingebouwde stopwatch. Ruim 22.500 klinknagels van luchtvaartkwaliteit houden het bouwpakket vervolgens bij elkaar.

Meer informatie vind je hier en hier.

Leave a reply

Respect Copyright!
%d bloggers like this: