Techno classica: Jaguar viert 40 jaar XJ-S

Jaguar viert op de komende Techno Classica in April het 40-jarige jubileum van de XJ-S en de 80ste verjaardag van het merk zelf.

Daarom brengen de Britten enkele speciale modellen mee om tentoon te stellen, waaronder een SS1 "Closed Coupé" uit 1935, een XJ-S V12 met als bouwjaar 1975 en een XK8 van de in 1995 op de markt gebrachte "X100"-serie.

Daarnaast presenteert het merk op de beurs voor klassieke automobielen alles over het recent opgerichte Jaguar Heritage, dat als competentiecentrum voor klassieke Jaguars dient en inmiddels meer dan 33.000 verschillende onderdelen voor klassieke Jags (tot bouwjaar 2005) kan leveren.

De tentoongestelde SS1 uit 1935 is uitgevoerd in een blauw/zwarte kleurencombinatie en was onderdeel van de James Hull Collection die Jaguar nog niet zo lang geleden overnam. De SS1 maakte z’n debuut in 1931 op de Olympia Motor Show in London als tweedeurs coupé, waarbij het met vinyl overtrokken dak de indruk van een cabriolet moest weergeven.

De XJ-S uit 1975 is het 154ste rechtsgestuurde exemplaar en beleefde in een speciale gouden kleur z’n première tijdens de London Motor Show in Earls Court.

Wij zijn overigens op de Techno Classica aanwezig en zullen je uitgebreid verslag doen. Meer volgt binnenkort dus.

Leave a reply

Respect Copyright!
%d bloggers like this: