Tekort aan carbon schuld extreme levertijd BMW i3 en i8

Overal waar de BMW i8 opduikt heeft het model geen enkel gebrek aan aandacht. Petrolheads loven het uiterlijk van de auto en z’n techniek, maar ook minder enthousiaste autoliefhebbers vinden de i8 een extreem interessante en prachtige auto.

De fascinerende i8 is dus een megasucces voor de Duitsers, maar brengt tegelijk ook wat uitdagingen met zich mee. Zo is de productiecapaciteit in de fabriek in Leipzig inmiddels voor de volle 100% benut waardoor de wachttijd enkele maanden te lang is.

Tegenover Automotive News liet BMW-topman Ian Robertson weten dat de wachttijd voor de i8 inmiddels ruim 18 maanden bedraagt en dat is natuurlijk veel te veel.

BMW i8 carbon productie fabriek machine 2014 01

Consequentie is dat er op dit moment in München hard nagedacht wordt over hoe de productie van de i8 op korte termijn verhoogd kan worden nu blijkt dat het merk veel meer i8’s kan verkopen dan dat in eerste instantie was ingeschat.

Helaas is dat echter niet zo eenvoudig, want niet alleen de grote vraag naar de i8, maar ook de enorme vraag naar de i3 en nieuwe M3 en M4 hebben hier mee te maken. Deze modellen maken namelijk, net zoals de i8, enorm veel gebruik van koolstofvezel en precies daar zit het probleem.

BMW i8 carbon productie fabriek machine 2014 04

BMW maakt z’n carbononderdelen in de fabriek in Moses Lake en die staat dusdanig te roken dat er absoluut géén mogelijkheden zijn om de productiecapaciteit op zeer korte termijn uit te breiden. Wil BMW de levertijden van deze modellen dus verkorten moeten er drastische maatregelen genomen worden.

Inmiddels plant BMW een productievolume van 2.000 stuks per maand voor de i3, waardoor de levertijd rond de 5 maanden uit zou komen. Voordat de i8 deze, volgens Robertson althans, acceptabele levertijd bereikt zullen nog wel de nodige maanden vergaan want een snelle oplossing voor het tekort aan carbon is nog niet in zicht.

BMW i8 carbon productie fabriek machine 2014 03

Leave a reply

Respect Copyright!
%d bloggers like this: