Tesla 8.0: Autopilot-software voorzien van noodzakelijke update met nadruk op veiligheid

Tesla heeft de details van de komende 8.0-update van zijn Autopilot-software aangekondigd aldus Tweakers.Net. Zo gebruiken de voertuigen na de update primair de radar om de omgeving in kaart te brengen en wordt het negeren van waarschuwingen moeilijker gemaakt voor bestuurders.

Tesla logoTesla schrijft dat zijn voertuigen tot nu toe voornamelijk de camera gebruikten om de omgeving te 'zien' en dat de radar een secundaire rol speelde. De update heeft deze rolverdeling aangepast, waardoor nu primair de radar voor het navigeren door verkeer wordt gebruikt.

Het grootste probleem bij deze verandering was het voorkomen van vals alarm. Zo lijkt bijvoorbeeld de onderkant van een blikje op de weg op een groot obstakel, omdat het de radiogolven weerkaatst. De update maakt gebruik van bestaande hardware. De radar is in 2014 aan de Tesla-voertuigen toegevoegd.

Om primair gebruik van de radar mogelijk te maken, is het aantal punten in de point cloud vergroot. Dat zorgt ervoor dat er meer radarobjecten opgepikt kunnen worden, die ook meer informatie opleveren, zo schrijft Tesla.

Daarnaast stelt het systeem vast of het om een echt object gaat, door verschillende frames te analyseren aan de hand van de snelheid en de verwachte route van de auto. Deze frames worden elke tiende van een seconde vastgelegd.

Tesla Model X Model S P60 P85 P90 P100 supercharger 10

Objecten als borden boven de weg en bruggen leiden vaak tot botsingswaarschuwingen bij gebruik van radar, aldus Tesla. Bij bruggen is dat het geval als de weg eronderdoor loopt met een daling. Dit moet opgelost worden door fleet learning, waarbij gegevens van alle ritten van Tesla's worden opgeslagen.

Als een auto langs een bord rijdt, wordt er in eerste instantie geen actie ondernomen en wordt alleen de locatie van een bord opgeslagen. Vervolgens vergelijkt het voertuig zijn eigen theoretische actie met die van de bestuurder, bijvoorbeeld of er geremd zou zijn. Als verschillende auto's op deze manier veilig een object passeren, dan voegt het systeem dit toe aan een whitelist.

Hoe meer data het systeem tot zijn beschikking heeft, hoe sterker de auto zelf kan remmen in bepaalde situaties. Daar komt bij dat de radar betrouwbaarder is in mist en andere omstandigheden met slecht zicht.

Ook is het systeem volgens Tesla in staat om via radar radiogolven van de onderkant van een voorliggende auto op te vangen en zo de auto te detecteren, ook al zou deze voor de rest onzichtbaar zijn voor de radar.

Tesla Model X Model S P60 P85 P90 P100 supercharger 60

 

Met deze veiligheidsmaatregelen wordt een ongeluk zoals dat in de Amerikaanse staat Florida plaatsvond, voorkomen, zo zei Tesla volgens Wired in een gesprek met journalisten. Daarbij was de camera niet in staat om een witte truck tegen een heldere hemel te onderscheiden.

Andere verbeteringen zijn het uitschakelen van de functie voor automatisch sturen nadat de bestuurder herhaaldelijk waarschuwingen heeft genegeerd. De functie kan alleen opnieuw ingeschakeld worden nadat de auto volledig tot stilstand is gekomen.

Ook geeft de auto waarschuwingen duidelijker weer op het dashboard en is het voertuig in staat om twee achter elkaar rijdende voertuigen aan de voorkant in de gaten te houden. Nadat meer data is verzameld, moet het systeem ook in staat zijn om automatisch sturen in te schakelen als de kans op een botsing honderd procent is.

In totaal bevat de update volgens Tesla ongeveer tweehonderd verbeteringen. De update is goedgekeurd door de National Highway Traffic Safety Administration van de VS.

Leave a reply

Respect Copyright!
%d bloggers like this: