Tesla beperkt autonome functies van de Model S nu al

Elon Musk maakte gisteren in een officiële aankondiging bekend dat het de recent uitgerolde AutoPilot in de Model S zal beperken in functionaliteiten. Volgens de CEO zijn er te veel bestuurders die idiote streken uithalen met de technologie. En dat wordt te gevaarlijk aldus Musk.

Een tijdje geleden kondigde Tesla haar over-the-air softwareversie 7 aan. Die hield in dat alle wagens gebouwd na september 2014 over een soort automatische piloot met autonome rijfuncties beschikten.

Maar in een mum van tijd werd het internet overspoeld met waanzinnige filmpjes die bijna allemaal fout afliepen. De boodschap bij de lancering was echter duidelijk: de AutoPilot-functie zit in bétafase en maakt van de Model S absoluut géén autonoom voertuig. De functie controleert enkel gevaarlijke manoeuvres zoals wisselen van rijstrook of het aanpassen van de gereden snelheid aan het verkeer.

Tesla Model S autopilot autonoom

Maar bij Tesla hebben ze er ondertussen al genoeg van. Zeker omdat al die video's en foto's het imago van Tesla's technologie besmeuren.

Elon Musk reageerde als volgt: “There have been some fairly crazy videos on YouTube. This is not good. And we will be putting some additional constraints on when Autopilot can be activated to minimize the possibility of people doing crazy things.”

Tot hoever de beperkingen in functies gaan is nog niet bekend. De wereld is kennelijk nog niet klaar voor autonoom rijdende auto's, of vinden jullie van wel?

Hier zie en lees je meer over de AutoPilot functionaliteit.

Bosch Tesla Model S autonoom 02

Leave a reply

Respect Copyright!
%d bloggers like this: