Tesla brengt over twee weken de Enhanced Autopilot-update uit

Tesla-CEO Elon Musk heeft bekendgemaakt dat de update voor 'Enhanced Autopilot' midden december beschikbaar komt. Deze voert een aantal verbeteringen aan de Autopilot-functie door, waaronder het automatisch veranderen van rijbaan.

Musk deed de uitspraak in een reactie op een Twitter-gebruiker die naar de releasedatum van de 8.1-update van de Tesla-software vroeg. Hij voegde daaraan toe dat de update in fases zal verlopen in de vorm van maandelijkse releases.

Daardoor lijkt het erop dat niet alle functies in een keer uitkomen, aldus de site Electrek. De aangepaste software moet ervoor zorgen dat de Tesla-voertuigen bijvoorbeeld de snelheid kunnen aanpassen aan omliggend verkeer, van baan kunnen veranderen zonder actie van de bestuurder en zelf kunnen inparkeren als zij in de buurt zijn van een parkeerplaats.

Tesla Model X Model S P60 P85 P90 P100 supercharger 10

De update maakt gebruik van de verbeterde hardware, waarvan alle vanaf oktober geproduceerde Tesla-auto's gebruikmaken. Het bedrijf kondigde deze veranderingen in oktober aan. Daarbij werd duidelijk dat de nieuwe functies uitgeschakeld blijven tot de nieuwe software-update.

Tot die tijd werkt de software in een 'schaduwmodus', waarbij deze rijgegevens bijhoudt maar niet ingrijpt. Een aantal van de nieuwe functies zijn bestaande functies die tijdelijk uitgeschakeld waren, zoals active cruise control.

De nieuwe Tesla-hardware, ook wel 'Hardware II' genoemd, moet naast de nieuwe Model 3 in de bestaande Model S en X terechtkomen die nu de fabriek uit rollen. De hardware bestaat onder andere uit acht 360-gradencamera's en twaalf verbeterde ultrasone sensoren. Deze nieuwe onderdelen moeten ervoor zorgen dat de voertuigen uiteindelijk volledig autonoom moeten kunnen rijden. Dit moet eind 2017 mogelijk zijn, stelde Tesla eerder.

Wat een aantal van deze camera's tijdens het rijden zo allemaal voor hun kiezen krijg om te analyseren zie je overigens in de video hieronder.

Let vooral even op het laatste stukje waarbij de bestuurder uitstapt, de Tesla autonoom doorrijdt en zich vervolgens zelf parkeert. Totale waanzin, maar wel de toekomst. KITT eat your heart out!

Leave a reply

Respect Copyright!
%d bloggers like this: