Tesla helpt je van ‘angst voor een lege accu’ af en rijdt voortaan zelf

Tesla heeft afgelopen week een tweetal nieuwtjes de wereld in geslingerd die allebei voor Model S eigenaren bedoeld zijn.

Het eerste nieuwtje werd aan het begin van de afgelopen al hier door ons aangekondigd en nu blijkt dat we daar  gelijk in hadden, want Tesla’s grote oplossing om bestuurders voor de angst van een lege accu af te helpen is niets meer dan een software-update voor het navigatiesysteem met daarin Trip Planner en Range Assurance functionaliteit.

Trip Planner werkt samen met het navigatiesysteem en helpt je langere routes te kiezen die je zo snel mogelijk op de plaats van bestemming brengen via een eventueel noodzakelijk oplaadpunt. Daarbij wordt rekening gehouden met het gebruik van de laders. Is de dichtstbijzijnde Supercharger enorm druk, dan kan het systeem je desgewenst ook nog naar een ander oplaadpunt sturen.

Range Assurance geeft je tenslotte een waarschuwing wanneer je resterende acculading onvoldoende is om de dichtstbijzijnde Supercharger of de eindbestemming te halen.

Tesla-Model-S-P85D-Dual-Motor-4x4-AWD-wit-2015

Verder voegt Tesla diverse veiligheidssystemen toe, zoals autmatic emergency braking, blind spot warning en side collision warning. Handig is ook de Valet Mode, die de snelheid begrenst, het handschoenenkastje afsluit en persoonlijke informatie via het infotainmentsysteem verbergt.

Maar daar blijft het niet bij, want Tesla is op dit moment druk bezig met de ontwikkeling van software-versie 7.0 voor de Model S, die naast een nieuwe gebruikersinterface ook de mogelijkheid toevoegt om de Model S autonoom te laten rijden.

Zelfstandig rijden zal echter worden beperkt tot snelwegen en de vraag is nog of deze functionaliteit ook in Europa z’n intrede doet vanwege wet en regelgeving en de sterk wisselende omstandigheden op secundaire wegen en in de binnenstad. De elektronica is daar simpelweg nog niet snel genoeg voor aldus Musk.

De functie is overigens niets meer dan het koppelen van een aantal veiligheidssystemen (emergency braking, blind spot warning. side collision warning en lane keep assisst) aan de elektrische pomp voor de stuurbekrachtiging. Tenslotte wordt met de uitrol van de software-update de mogelijkheid toegevoegd om de Model S op afstand voor te laten parkeren op privéterrein.

De updates worden binnenkort vanzelf over the air en zonder bezoek aan de dealer bij alle Model S eigenaren geïnstalleerd.

Tesla Model S D Dual Engine rood 2015

Leave a reply

Respect Copyright!
%d bloggers like this: