Tesla kraakt in al z'n voegen, kwaliteitsissues Model X

Het lijkt er langzaamaan sterk op dat het succes van Tesla het bedrijf misschien wel eens meer gaat kosten dan dat het oplevert.

Ondergetekende vraagt zich serieus af waar ze alle grondstoffen voor de batterijen van de, inmiddels 400.000 maal verkochte, Model 3 vandaan gaan halen. Daarnaast moeten toekomstige eigenaren zo'n 2 tot 3 jaar wachten op hun nieuwe EV en de vraag is nog maar hoe dat gaat vallen als de koper zich dat realiseert.

Verder riep het bedrijf onlangs al de Model X bezitters op om de derde zitrij voorlopig niet te gebruiken door een constructiefout, maar volgens diverse bronnen en Autovisie blijkt er nog veel meer mis met het nieuwe model. Het Amerikaanse Consumer Reports heeft een hele waslijst met klachten kunnen samenstellen.

Vleugeldeuren

Een van de problemen betreft de bijzondere vleugeldeuren achter, die niet goed openen, sluiten of een laag plafond niet goed kunnen registreren en daar tegenaan botsen. Verder zijn er meldingen van een bestuurdersdeur die niet wil openen.

Ook de ruit in dat portier wil niet altijd omlaag, door een chroomstrip die de weg blokkeert. Bovendien heeft het grote infotainmentscherm in de middenconsole de neiging om volledig te bevriezen.

Tesla Model X configurator 2016 01

Zicht

En daar houdt de klachtenregen nog lang niet op, onder meer op het forum voor Tesla-rijders. Diverse bezitters van de eerste duizenden Model X’en klagen daar namelijk over verstoring van het zicht door de gebogen voorruit, vooral met de reflectie van licht buitenaf.

Ook zou de autonome AutoPilot-functie wegvallen wanneer er geen vluchtstrook naast de weg is en zou de verwarming niet goed werken. Verder zijn er opmerkingen over speling tussen onderdelen aan de binnen- en buitenkant van de auto en de kwaliteit van de lak.

Tesla Model X 2016 info 03

Leave a reply

Respect Copyright!
%d bloggers like this: