Tesla krijgt concurrentie uit eigen land: Lucid Air

Iets minder dan drie jaar geleden werd de eerste studie gestart en nu staat de serieversie van de Lucid Air al voor komend jaar in de startblokken.

Tesla wordt bedreigd met concurrentie uit eigen land: de e-car start-up Lucid Motors presenteert de serieversie van zijn sportsedan Air op de Auto Show in New York (10 tot 19 april). Het is de bedoeling dat de productie nog voor het einde van dit jaar begint en de eerste auto's worden in 2021 in Europa verwacht.

Reserveren kan inmiddels ook in ons land door een aanbetaling van 900,- euro te doen op de website van Lucid Motors. Een definitieve prijs wordt niet genoemd, maar die gaat ongetwijfeld in de zes-cijferige range liggen.

In ruil voor die forse aanschafprijs zijn inmiddels ook de nodige technische gegevens bekend.  De twee elektromotoren van de auto, die zich elk op de assen bevinden, moeten in totaal 1.000 pk mobiliseren en een sprint van een staande start tot de 100 km/h in minder dan drie seconden mogelijk maken.

De auto kan echter niet alleen snel, maar ook bijzonder ver rijden. Met 130 kWh is de batterij groter dan alle batterijen die momenteel in gebruik zijn. De actieradius wordt dan ook vermeld als 640 kilometer. In eerste instantie zullen, net zoals bij Tesla, alleen de dikste modellen worden verkocht, maar Lucid is er meteen bij om te vermelden dat een afgeslankt basismodel later ook volgt.

Leave a reply

Respect Copyright!
%d bloggers like this: