Tesla krijgt toestemming om Autopilot-functie in Europa te gebruiken

Autofabrikant Tesla mag zijn software om auto's zelfstandig te laten rijden ook buiten de Verenigde Staten uitbrengen aldus Tweakers. Het bedrijf heeft toestemming gekregen van de autoriteiten om de functionaliteit uit te brengen, waardoor binnenkort ook Europese bestuurders Autopilot krijgen.

Topman en oprichter Elon Musk meldde op Twitter dat zijn bedrijf de benodigde toestemming heeft gekregen om Autopilot buiten de Verenigde Staten in te zetten. Alleen de Japanse autoriteiten hebben nog géén uitsluitsel gegeven over het toestaan van Autopilot. Door de toestemming kunnen de zelfrijdende features ook in Europa worden uitgebracht, al heeft Musk nog niet verteld wanneer dat zal zijn.

Tesla Model S autopilot autonoom

Tegelijkertijd kondigde Musk aan dat er een nieuwe versie van Autopilot aan zit te komen die verscheidene vernieuwingen met zich meebrengt. Het gaat om versie 1.01 van de software, met onder andere verbeterde rijbaandetectie op slechte wegen en verbeterde snelheidsaanpassing in bochten. Ook moet de automatische piloot soepeler aanvoelen. Wanneer de nieuwe software wordt uitgerold is niet bekend, maar volgens Musk is dat binnenkort.

Autopilot kwam eerder deze maand uit voor eigenaren van de Model S en biedt, zoals de naam doet vermoeden, features om de auto min of meer zelfstandig te laten rijden. Wel waarschuwt Tesla dat Autopilot niet alle omstandigheden goed kan inschatten, waardoor bestuurders wordt gevraagd om de handen aan het stuur te houden. En dat dat ook wel nodig is kun je hier en hier zien.

Leave a reply

Respect Copyright!
%d bloggers like this: