Tesla maakt Knight-Rider met Model S realiteit

Tesla heeft de zelfrijdende features van zijn Model S uitgebreid waardoor het nu mogelijk is om de auto zelfstandig te laten voorrijden. Deze 'summon'-functie zit in een nieuwe versie van de software die naar eigenaren van de Model S is gestuurd.

De feature waarmee het mogelijk is om de auto op te roepen zit in softwareversie 7.1 die onlangs is uitgebracht. Tesla heeft zelf weinig losgelaten over de nieuwe software, maar uit gebruikerservaringen blijkt dat het mogelijk wordt om met een druk op de knop de auto zelfstandig voor te laten rijden.

Er is een aantal video's verschenen van Model S-eigenaren die bijvoorbeeld laten zien hoe de auto zelfstandig uit de garage rijdt. Omgekeerd is het ook mogelijk om de Model S weer te laten inparkeren.

Tesla Model S bruin P85D

Wie een garagedeur heeft die compatibel is met HomeLink kan deze automatisch laten openen en sluiten in samenwerking met de summon-functie. Wel moet de chauffeur binnen een afstand van 12 meter van de Model S staan om de auto te kunnen oproepen. Summon kan in de instellingen worden aangezet, en is volgens Tesla nog in bèta.

Onduidelijk is of softwareversie 7.1 meteen naar alle Model S-gebruikers wereldwijd is uitgerold.

De nieuwe summon-functionaliteit is onderdeel van Autopilot, de software voor zelfstandig rijden die Tesla eerder al uitrolde. Hiermee is het mogelijk om de auto op sommige wegen volledig zelfstandig te laten rijden.

Omdat het bedrijf kritiek kreeg op de veiligheid van Autopilot is er met softwareversie 7.1 een restrictie in aangebracht. Er is een snelheidslimiet ingesteld die 8 kilometer per uur boven de wettelijke limiet ligt. Dat moet voorkomen dat bestuurders gevaarlijk hard gaan rijden terwijl ze hun handen niet aan het stuur hebben.

Leave a reply

Respect Copyright!
%d bloggers like this: