Tesla: Model S 70D is nieuwe instapper met standaard AWD

Tesla maakt vandaag bekend dat het de 60kWh versie van de Model S met pensioen stuurt en vervangt door de 70D.

Zoals de naam al doet vermoeden heeft deze instapversie, net zoals de 700Pk sterke P85D, voortaan de beschikking over twee elektromotoren: één op de vooras en één op de achteras. Oftewel standaard vierwielaandrijving.

Het vermogen van de 70D komt uit op 334Pk waarmee in 5,4 seconden naar de 100 km/h gesprint kan worden. De topsnelheid bedraagt 225 km/h en dankzij een grotere batterij komt de actieradius uit op een theoretische 442 kilometer.

Model S Tesla interieur iPad display

Met de introductie van de 70D zijn er ook een drietal nieuwe kleuren te weten Ocean Blue, Obsidian Black en Warm Silver. Alle andere versies van de Model S kunnen overigens ook in deze kleuren besteld worden.

Optioneel is de 70D uitgerust met de Autopilot-functionaliteit, waarmee de Model S zelf z'n rijbaan kan houden of zelf kan inparkeren. Uiteraard zijn ook alle andere nieuwe mogelijkheden van de laatste software update aanwezig.

De prijzen beginnen bij 77.100,- euro en dat is ruim 5 mille meer dan wat z’n voorganger kostte. Een volledig aangeklede 70D komt uit op ruim 106.000,- euro en daar kun je bij de Duitse concurrentie ook heel aardig voor shoppen. Het is maar dat je ’t weet.

Leave a reply

Respect Copyright!
%d bloggers like this: