Tesla Model S D(ual Engine): AWD en 700Pk

Tesla maakt ons eigenlijk blij met een dode mus(k), want toen het merk een model D aankondigde dachten velen dat er nog een nieuwe Tesla aan zat te komen. Helaas is dat niet het geval, maar toch zullen Tesla-fans blij zijn met wat het merk vandaag aankondigde.

De ‘D’ is simpelweg een snellere versie van de Model S P85, die voorzien is van twee elektromotoren. En dat is goed voor vierwielaandrijving en een vermogen van omgerekend 700Pk.

De Model S P85D, zoals het model officieel heet, beschikt namelijk naast de 476Pk sterke elektromotor die de achteras aandrijft over een extra elektromotor van 224Pk die de vooras aandrijft.

NETHERLANDS TESLA

Dankzij speciaal door Tesla ontwikkelde software is het mogelijk om iedere milliseconde te bepalen welk van deze twee motors het meeste koppel aan het asfalt kan leveren zodat altijd optimale tractie gegarandeerd is.

De extra motor zorgt natuurlijk wel voor een handicap in de vorm van 132 extra kilootjes waardoor het gewicht van de P85D uitkomt op 2.239 kilogram, maar dat neemt niet weg dat de sprint naar de 100 km/h ergens rond de 3,4 seconden in beslag neemt.

Opvallend is dat deze operatie geen negatieve gevolgen voor de actieradius heeft, want volgens Tesla kan er met de P85D 458 in plaats van 442 kilometer (actieradius normale Model S) gereden worden.

Verder kondigt het merk een aantal features voor alle Model S-varianten aan die ook al bij andere merken te vinden zijn. Daaronder adaptieve cruise control, verkeersbordherkenning, rijbaanassistent en parkeerassistent. Deze zouden overigens bij Mercedes vandaan kunnen komen, want nog niet zo lang geleden sloot het merk een contract met de Duitsers voor de levering van bepaalde zaken.

De Model S P85D is aan het eind van dit jaar in de VS verkrijgbaar, Nederland volgt volgens Tesla in Tilburg enkele maanden later. Slashgear reed overigens vast een stukje mee:

Leave a reply

Respect Copyright!
%d bloggers like this: