Tesla Model S: na Insane- volgt Ludicrous Mode

Tesla heeft bij monde van CEO Elon Musk enkele nieuwtjes bekend gemaakt. Zo meldt Musk dat potentiële kopers zich geen zorgen hoeven te maken over de Model X en de Model 3.

Van eerstgenoemde zullen de leveringen namelijk zoals gepland over een maand of twee starten, terwijl de Model 3 over iets meer dan twee jaar in de showroom te bewonderen is.

Tesla Model S 70D

90 kWh Pack

Daarnaast hebben kopers voortaan de mogelijkheid om een 90 kWh accupakket te bestellen. Volgens Tesla komt de Model S daar een dikke 25 kilometer verder mee dan met het tot nu toe top-of-the-range 85 kWh-pakket.

De 85D, de Model S die over de grootste reikwijdte beschikt, zou dan op één acculading exact 500 kilometer ver moeten kunnen komen, bij een snelheid van 105 km/h. En daarmee komt het model langzaam maar gestaag in de richting van een meer bruikbare actieradius, vooral met de vakanties in het achterhoofd.

Bestaande eigenaren kunnen eventueel ook het pakket laten inbouwen, maar Musk raadt daarvan af tenzij de bestaande accu net niet voldoende range levert. De ingenieurs bij Tesla schatten namelijk in dat ze ieder jaar de capaciteit met ongeveer 5% weten te vergroten, waardoor je beter met een upgrade kunt wachten totdat het echt noodzakelijk is, aldus Musk.

Als P90D heeft de Model S overigens de beschikking over een elektromotor van 259Pk op de vooras en een exemplaar van 503Pk op de achteras. Waarom monteren ze niet eens een keer die van de achteras ook nog op de vooras vraag je je dan meteen af?

Luuudicrous Mode

Tijdens het werken aan de doelstelling om de aandrijflijn van de Model S minimaal een miljoen mijl mee te laten gaan, kwamen de ontwikkelaars verder nog op het idee voor een slimme zekering in de batterij.

Deze zekering reageert veel sneller en dankzij nog wat andere aanpassingen kan de maximale output daarmee van 1.300 tot 1.500 ampère worden verhoogd.

NETHERLANDS TESLA

Volgens Musk heeft dat ook gevolgen voor de prestaties. De 0-60 Mph tijd verbetert met 10% waardoor de Model S nu in 2,8 seconden op die snelheid zit. Of dat voldoende is om het van deze jongen te winnen zullen we nog even moeten afwachten.

Ook het bereiken van de topsnelheid (250 km/h, nog steeds elektronisch begrensd) neemt 20% minder tijd in beslag. Tesla brengt dit alles overigens onder de naam Ludicrous Mode op de markt die daarmee de Insane Mode natuurlijk meteen degradeert.

Nieuwe kopers kunnen voor een bedrag van 10.000,- dollar deze mode meteen aanvinken op de bestellijst; bestaande kopers kunnen voor een gereduceerd bedrag (5k$) deze mode bij de dealer laten activeren aangezien er een hardware-upgrade voor nodig is.

Musk meldt tenslotte dat er overigens nog maar één overtreffende trap van de Ludicrous Mode is, maar die bewaart ‘ie voor de nieuwe generatie Roadster die over een jaar of vier te verwachten is.

Leave a reply

Respect Copyright!
%d bloggers like this: