Tesla Model X is per direct te bestellen

Tussen al het nieuws van de Detroit Motor Show heeft Tesla in alle stilte de Model X op haar website gezet. Met extra informatie en de mogelijkheid om er ééntje te reserveren voor begin 2016.

Het merk is al geruime tijd bezig met de ontwikkeling van de Model X. Daar is een goede reden voor, want een SUV met zeven zitplaatsen is in de Verenigde Staten een 'must' om succesvol te zijn. Veel informatie is nog niet bekend, maar op de site is in ieder geval te zien dat ook de Model X in een drietal versies geleverd zal worden, namelijk als 60 kWh, 85 kWh, en 85 kWh Performance versie.

Tesla Model S X P85D 2015

Als dat je doet denken aan de Model S dan is dat niet vreemd, die wordt in exact dezelfde configuraties geleverd, echter beschikt de Model X standaard over de Dual Motor configuratie en dus over vierwielaandrijving. De Model X P85D levert zo rond de 700Pk en heeft een range van naar verwachting ergens rond de 400 kilometer.

Buiten de extra ruimte en de zeven zitplaatsen valt natuurlijk meteen de aparte configuratie van de deuren op. Ze gaan schuil onder de naam Falcon Wings omdat de achterste deuren zich volgens het merk openvouwen als vleugels. Instappen op de tweede en derde zitrij moet zo een makkie zijn.

Eén kleinigheidje, heeft Tesla tijdens het ontwerp van deze deuren rekening gehouden met de kleine Europese parkeergarages?

Mocht je interesse hebben dan kun je vanaf nu een Model X reserveren op de website van het merk. Dat kost je wel meteen 4.000,- euro, maar dan zit je gegarandeerd bij de eerste leveringen begin 2016.

Leave a reply

Respect Copyright!
%d bloggers like this: