Tesla moet specificaties van Model S aanpassen

De Tesla Model S P85D heeft minder vermogen. Althans, op papier. Tesla telde eerst gewoon de pk’s van de voorste elektromotor bij die van de achterste op, maar dat mag van de Europese Unie niet meer aldus de Telegraaf.

Volgens Tesla had de Model S P85D altijd 772Pk, maar het merk heeft dat gecorrigeerd naar 469Pk (of 539Pk in de Ludicrous/Warpspeed Mode).

Dat betekent dat het werkelijke vermogen van de P85D in het gunstigste geval niet minder dan 233Pk (!) lager ligt dan in eerste instantie werd geclaimd. Misschien heeft deze discussie daar iets mee te maken?

Tesla Model S 2015 02

Wie weet, maar één ding is zeker: theoretisch gezien leveren de voorste en achterste elektromotor van de Model S P85D samen een vermogen van 772Pk, maar in de praktijk is dat nooit haalbaar.

En wel om de simpele reden dat de batterij van de Model S namelijk niet genoeg kracht heeft om beide motoren tegelijk op vol vermogen te laten draaien. Dit was de EU kennelijk een doorn in het oog, waarna het merk de opdracht kreeg om één en ander aan te passen.

Dat is inmiddels gebeurd, want op de website van Tesla staat voortaan bij de specificaties van de Model S 70D, 85D en P85D: “Het maximale vermogen van de motor verschilt afhankelijk van de beperkingen van de batterij.” Het vermogen van de 70D en 85D is ook bijgesteld en vastgesteld op 332Pk en 422Pk.

Tesla Model S zwart 2014 01

Leave a reply

Respect Copyright!
%d bloggers like this: