The name is Ray, Ray Robot. Ik vervoer auto’s in de Audi-fabriek

In het kader van de ‘intelligente fabriek van de toekomst’ test Audi een systeem waarbij robots auto’s vervoeren van de fabriek naar een tijdelijke opslagplaats.

Op basis van hun bestemming krijgen ze daar een tijdelijke plek toebedeeld om vervolgens op transporttreinen te worden geladen. Audi maakt zich op voor de industriële toepassing van dit systeem en onderzoekt ook andere mogelijkheden voor dergelijke robots.

De toepassing van robots die auto’s vervoeren heeft diverse voordelen: het voorkomt lange loopafstanden voor werknemers en het verbetert de ergonomie. Bovendien dragen de robots bij aan nog efficiëntere processen in en rond de fabriek.

Audi-Werk bewegt Autos per Roboter

De naam is Ray
De robots die ‘Ray’ zijn gedoopt, komen uit de koker van Serva Transport Systems uit Duitsland. Al in 2013 werden deze robots genomineerd voor de ‘German Founder Award’. Robot Ray kan vrij bewegen en is zeer flexibel.

Zijn basis wordt gevormd door een zes meter lang frame, waarbij sensoren de positie en de afmetingen van een auto vaststellen. Vervolgens pakt de robot voorzichtig de wielen vast en tilt de auto zo maximaal tien centimeter op.

Ray ‘parkeert’ de auto daarna volautomatisch op zijn bestemming. Met Ray kunnen auto’s met een lengte tot 5,3 meter snel worden vervoerd en tijdelijk plaatsbesparend worden opgeslagen.

Zodra een voldoende aantal auto’s klaar is voor vertrek naar een bepaalde bestemming, verplaatst de robot ze naar de locatie van waaruit ze op de trein worden geladen.

Audi-Werk bewegt Autos per Roboter

Leave a reply

Respect Copyright!
%d bloggers like this: