To the Bat cave: McLaren X1

Batman zou ongetwijfeld jaloers zijn op deze McLaren X1, die meteen de McLaren Special Operations (MSO) afdeling op de kaart zet.

In het diepste geheim heeft deze afdeling namelijk jaren, tegelijk met de ontwikkeling van de MP4-12C, aan deze creatie voor een zeer gefortuneerde klant gewerkt.

De klant, die ook een McLaren F1, Mercedes SLR McLaren en MP4-12C bezit, wilde een absoluut unieke auto. In overleg met Ron Dennis, MSO Programma Directeur Paul MacKenzie en Design Director Frank Stephenson werd samen met de klant een “moodbook” opgesteld wat model zou staan voor de eerste design ideeën voor de X1.

Dit moodbook was geïnspireerd op architectuur, design, mode, films en auto’s waarbij tijdloos en klassieke elegantie centraal stond. Model stonden volgens McLaren auto’s als de Mercedes-Benz 540K (1939), Chrysler D´Elegance Ghia (1953), Facel Vega (1961) en de Citroën SM (1971). Maar ook het Guggenheim museum , een Jaeger LeCoultre art deco klok, MontBlanc pen en de bekende Airstream trailer dienden ter insipratie.

De X1 is verder technisch volledig gebaseerd op de Mp4-12C en beschikt dus ook over diens motor met 625Pk en MonoCell en daarnaast heeft McLaren aangegeven dat de X1 pas het begin is van wat allemaal mogelijk is. Wordt ongetwijfeld vervolgd dus aangezien de markt voor dit soort one-offs zeer lucratief is.

De McLaren X1 beleeft zijn debuut op het beroemde Concours d´Elengance in Pebble Beach dit weekend.

Respect Copyright!
%d bloggers like this: