Toekomst volgens Lexus: 4-deurs Gran Turismo met Fuel Cell

Lexus presenteert vandaag op de Tokyo Motor Show 2015 zijn nieuwste conceptcar, de Lexus LF-FC, een elegant gelijnde Gran Turismo in het absolute topsegment van de markt.

LF-FC staat overigens voor Lexus Future Flagship Car/Fuel Cell en deze concept is natuurlijk een voorbode richting een topmodel, want de huidige LS gaat alweer wat jaartjes mee. Het kloppend hart van de LF-FC is een krachtige brandstofcel die de achterwielen aandrijft en tegelijkertijd de elektromotoren in de voorwielen.

Het zeer geavanceerde systeem verdeelt het koppel zo nauwkeurig mogelijk over de voor- en achterwielen. Dit geeft de 5,30 meter lange LF-FC volgens Lexus opvallend dynamische rijeigenschappen. Door de strategische positie van de Fuel Cell Stack achterin, de software-unit voorin en de speciaal vormgegeven waterstoftanks is de gewichtsverdeling bovendien optimaal.

Lexus Premium Fuel Cell LF-FC 4-deurs Gran Turismo Tokio 2015 03

L-finesse’ designfilosofie

De Lexus LF-FC is ontworpen naar de designfilosofie ‘L-finesse’. De conceptcar oogt elegant en gedurfd, en zijn lijnen doen denken aan die van een sierlijke Gran Turismo. De voorzijde wordt gedomineerd door een nieuwe versie van Lexus’ typerende ‘spindle’ grille met een nieuw design voor het gaas. De L-vormige dagrijverlichting lijkt te zweven en loopt naadloos over in de voorste spatborden. De vloeiende L-vorm van de dagrijverlichting keert daarbij terug in de achterlichten.

Coupéachtige daklijn

Wie de Lexus LF-FC vanaf de zijkant bewondert, ziet onmiddellijk de sportieve, coupéachtige daklijn. De lichtmetalen 21"-inch velgen zijn afgewerkt met kunststof opgebouwd uit polymeren en versterkt met carbon fibre reinforced plastic (CFRP). De toepassing van deze hightech koolstofvezel benadrukt de dynamische vormgeving van de conceptcar nog eens extra. Ditzelfde materiaal is overigens ook gebruikt voor Lexus’ supersportwagen LFA.

Lexus Premium Fuel Cell LF-FC 4-deurs Gran Turismo Tokio 2015 07

Bediening met handgebaren

Hoe futuristisch het interieur van de Lexus LF-FC is, bewijst vooral de geavanceerde interface die het de bestuurder mogelijk maakt om met slechts handgebaren de ventilatie en de audio te bedienen. Hij hoeft dus geen scherm of toetsen aan te raken. Een klein holografisch beeld bij de middenconsole geeft aan waar precies het systeem handgebaren kan uitvoeren.

Riant interieur

De Lexus LF-FC is voorzien van een riant interieur dat voor een uiterst comfortabele ambiance zorgt, evenals een zeer futuristische. Het bovenste gedeelte van het interieur geeft een gevoel van vrijheid en garandeert de bestuurder een uitstekend zicht op de weg zonder ook maar enige afleiding. Het futuristische karakter wordt onderstreept door de voorstoelen die op ooghoogte lijken te zweven.

We zijn benieuwd hoeveel van dit alles we terug gaan zien in de opvolger van de huidige generatie LS, want dat model is met het oog op de huidige generatie BMW 7-serie en Mercedes S-klasse heel hard aan vervanging toe.

Lexus Premium Fuel Cell LF-FC 4-deurs Gran Turismo Tokio 2015 06 Lexus Premium Fuel Cell LF-FC 4-deurs Gran Turismo Tokio 2015 05 Lexus Premium Fuel Cell LF-FC 4-deurs Gran Turismo Tokio 2015 10 Lexus Premium Fuel Cell LF-FC 4-deurs Gran Turismo Tokio 2015 09 Lexus Premium Fuel Cell LF-FC 4-deurs Gran Turismo Tokio 2015 11 Lexus Premium Fuel Cell LF-FC 4-deurs Gran Turismo Tokio 2015 15 Lexus Premium Fuel Cell LF-FC 4-deurs Gran Turismo Tokio 2015 17 Lexus Premium Fuel Cell LF-FC 4-deurs Gran Turismo Tokio 2015 16 Lexus Premium Fuel Cell LF-FC 4-deurs Gran Turismo Tokio 2015 20

Leave a reply

Respect Copyright!
%d bloggers like this: