Toekomstige GTI-concurrent?: Nissan Pulsar Nismo

Nog is het een concept, maar reken er maar op dat Nissan deze sportieve versie van de Pulsar die door Nismo onder handen genomen is gewoon op de markt gaat brengen.

Sterker nog, volgens verschillende bronnen wil Nissan met de Pulsar Nismo het ronderecord voor snelste voorwielaandrijver op de Nürburgring koste wat kost in handen krijgen. Dat record is nu in handen van concerngenoot Renault, zoals je hier kunt lezen en zien.

Nissan Pulsar Nismo Concept rood grijs 2014 09

Daar heb je natuurlijk wel een serieus apparaat voor nodig en uiteraard een nog serieuzere aandrijflijn. Maar daar houdt het verhaal een beetje op, want de Japanners reppen met géén woord over wat er onder de kap van deze Nismo te vinden is. Kijkend naar de concurrentie en bovenstaand statement zal het vermogen wel minimaal 250Pk moeten zijn, anders kunnen ze wel meteen inpakken.

Aan de buitenkant van de in Satin Grey gespoten Nismo-Pulsar zien we een bodykit bestaande uit een voorbumper met gigantische luchtopeningen, centraal geplaatste uitlaatpijpen aan de achterkant en een setje 19”-inch lichtmetalen velgen.

Nissan Pulsar Nismo Concept rood grijs 2014 02

Aan de binnenkant doen sportstoelen die bekleed zijn met alcantara, een sportief 3-spaaks sportstuur en lichtmetalen pedalen hun intrede.

Een verlaagd sportonderstel inclusief gewijzigde veer- en demperinstellingen en een aangescherpte besturing maken het geheel vervolgens compleet.

Wanneer de Pulsar in Nismo-uitvoering op de markt komt is nog niet bekend, maar dat 'ie komt kan bijna niet anders.

Nissan Pulsar Nismo Concept rood grijs 2014 07 Nissan Pulsar Nismo Concept rood grijs 2014 12 Nissan Pulsar Nismo Concept rood grijs 2014 01 Nissan Pulsar Nismo Concept rood grijs 2014 05 Nissan Pulsar Nismo Concept rood grijs 2014 08

Leave a reply

Respect Copyright!
%d bloggers like this: