Toekomstvisie in Genève: Volkswagen Sport Coupé Concept GTE

Volkswagen toont met de Sport Coupé Concept GTE haar visie op een toekomstige vierdeurs coupé. Het 4,87 meter lange studiemodel combineert een stijlvol vierdeurs coupédesign met geavanceerde plug-in hybride aandrijftechnologie. De Sport Coupé Concept GTE debuteert uiteraard als wereldprimeur op de internationale autoshow van Genève.

Volkswagen Sport Coup Concept GTE

De Sport Coupé Concept GTE staat symbool voor de nieuwe, aangescherpte designtaal van Volkswagen. De studie is gebaseerd op het succesvolle, flexibele MQB-platform. Werden er in 2014 al 2 miljoen auto’s op deze modulaire basis gebouwd, in 2018 zullen dat er volgens het merk zelfs 7 miljoen zijn.

Variërend van Polo tot Golf, Touran, Passat en natuurlijk een nieuwe CC die naar verluidt als basis deze Sport Coupé Concept GTE zal hebben alhoewel Volkswagen aangeeft dat deze concept tussen de huidige CC en de Phaeton een plaatsje zou moeten vinden.

Volkswagen Sport Coupé Concept GTE geel geneve 2015 03

Stekkerhybride met vierwielaandrijving
De plug-in hybride Sport Coupé Concept GTE beschikt over een 3.0 zescilinder TSI-benzinemotor, twee elektromotoren, een DSG-automaat en vierwielaandrijving. Het resultaat is een systeemvermogen van 279kW/380Pk, een top van 250 km/h en een officieel vastgesteld verbruik van 2,0 liter per 100 kilometer.

In de E-modus rijdt de conceptauto tot 50 kilometer puur elektrisch, met daar enkel met achterwielaandrijving. De totale vastgestelde actieradius is meer dan 1.200 km.

Biometrische navigatie
Een opvallende feature in het interieur is het digitale instrumentarium met 3D-weergave. Daarnaast zijn er nog vier beeldschermen in het interieur te vinden, waarvan drie voor de achterpassagiers. Een andere primeur is het navigatiesysteem. Dit kan een route selecteren op basis van biometrische input, geleverd door bijvoorbeeld een smartwatch. Afhankelijk van de stemming van de bestuurder wordt de route comfortabel of juist uitdagend.

Volkswagen Sport Coup Concept GTE Volkswagen Sport Coup Concept GTE Volkswagen Sport Coup Concept GTE Volkswagen Sport Coup Concept GTE

Leave a reply

Respect Copyright!
%d bloggers like this: