Tot 55 kilometer elektrisch: Kia presenteert nieuwe Niro Plug-in Hybride

We meldden je al eerder dat 'ie ging komen, maar op de Autosalon van Genève is de Kia Niro als Plug-in Hybride ook daadwerkelijk een feit.

Die versie combineert de veelzijdigheid van een crossover met maximale brandstofefficiëntie dankzij de geavanceerde plug-in hybride aandrijflijn.

De Niro is de eerste auto op de markt die op twee trends inspeelt: de toenemende vraag naar plug-in hybrides (voorspelling van meer dan 600.000 exemplaren per jaar tegen het einde van 2023) en de toenemende vraag naar compacte crossovers.

Meer dan 55 kilometer elektrisch rijden

De Niro Plug-in Hybrid komt in het derde kwartaal van 2017 op de Europese markt en maakt gebruik van een efficiënte 1,6-liter GDI (Gasoline Direct Injection) benzinemotor én een 8,9 kWh lithium-polymeer accupakket.

Kia verwacht een CO2-emissie van minder dan 30 g/km te realiseren. De elektrische range bedraagt meer dan 55 kilometer.

Trekgewicht extensiepakket

De introductie van de plug-in hybride aandrijflijn heeft vrijwel geen gevolgen voor de interieurruimte. Het accupakket is geplaatst onder de achterbank en laadvloer van de 318 liter grote bagageruimte.

Een optioneel trekgewicht extensiepakket – zeldzaam in het hybride segment – geeft de Niro Plug-in Hybrid een geremd trekgewicht van 1.300 kilogram.

Eco DAS

Een regeneratief remsysteem zet kinetische remenergie om in elektrische energie voor de batterij. Dat gebeurt tijdens gas liften en remmen. De Eco Driving Assistant System (Eco DAS) ondersteunt de bestuurder om zo zuinig mogelijk te rijden.

Eco DAS omvat Coasting Guide Control (CGC) en Predictive Energy Control (PEC). CGC adviseert de bestuurder wanneer gas liften of afremmen het beste kan. PEC maakt gebruik van het navigatiesysteem en de cruise control, om actief het energieverbruik te beïnvloeden op basis van topografische veranderingen op de route vóór de auto.

Hierbij wordt ook rekening gehouden met hoogteverschillen. Het touchscreen van het infotainmentsysteem geeft de status van de batterij weer en laat zien waar oplaadstations in de omgeving zijn.

Wanneer de Kia Niro PHEV exact op de markt komt en wat de prijzen zijn is nog niet bekend. Tot die tijd moet je het maar met onze rijtest van het huidige model zonder plug-in technologie doen.

Leave a reply

Respect Copyright!
%d bloggers like this: