Tour de Sky: Jaguar F-type Coupé High Performance Support Vehicle Concept

Kopman Chris Froome van Team Sky heeft helaas de Tour de France al moeten verlaten, maar dat weerhoudt Jaguar er niet van om de F-Type Coupé als High Performance Support Vehicle tijdens de 20ste etappe van Bergerac naar Périgueux in te zetten.

Jaguar F-type Coupé High Performance Support Vehicle Concept Tour de France 2014 01

Jaguar Land Rover Special Vehicle Operations (SVO) ontwikkelde de auto speciaal voor deze etappe die plaats biedt aan een tweetal reservefietsen voor de zeven coureurs van het team.

De F-Type HSV is gebaseerd op de R-versie en dat betekent dus een supercharged V8 met 550Pk onder de kap. De auto is verder voorzien van de nodige communicatie-apparatuur bestaande uit radio’s, microfoons en televisies die gevoed worden dankzij een extra stroomvoorziening in de kofferbak.

Uiteraard blijft deze concept een uniek project en zijn er géén productieplannen.

 

 

 

 

 

 

 

 

Jaguar F-type Coupé High Performance Support Vehicle Concept Tour de France 2014 04 Jaguar F-type Coupé High Performance Support Vehicle Concept Tour de France 2014 03 Jaguar F-type Coupé High Performance Support Vehicle Concept Tour de France 2014 05 Jaguar F-type Coupé High Performance Support Vehicle Concept Tour de France 2014 06

Leave a reply

Respect Copyright!
%d bloggers like this: