Toyota C-HR is ongekend succes: 1.000 stuks in één week verkocht

Het design ging op de schop. De Duitse Nürburgring werd het ijkpunt voor het sportieve onderstel. Het interieur is gefocust op ‘touch & feel’ en bestaat uit hoogwaardige materialen. Met de C-HR stapt Toyota uit zijn eigen comfortzone.

Een nieuwe koers dus die heel veel enthousiasme aanwakkert, want het merk wist binnen een week nadat de C-HR in de showroom stond al 1.000 getekende orders te noteren. Met de verkoopcijfers van de afgelopen maand nog vers in het achterhoofd mag dat gerust een knappe prestatie worden genoemd.

Guido Roozekrans van de Toyota importeur: “Toyota wil met de C-HR overduidelijk laten zien dat het merk nu drastisch wordt omgebogen naar een merk met power en lef. De concept car was super scherp gesneden. En het is echt uniek dat de productieversie hier zo dicht bij is gebleven. De C-HR heeft een opvallend, coupé-achtig design en voor een crossover opvallend scherpe rijeigenschappen.

We zien overduidelijk een totaal nieuwe klant die de C-HR koopt. Klanten die zich eerst minder tot ons merk aangetrokken voelden. Ze weten onze nieuwe strategie erg te waarderen en ruilen uiteenlopende concurrerende crossovers in, maar ook bekende – premium – hatchbacks. Dit is precies de richting die Toyota voor ogen heeft. Trouwens, ook Toyota rijders weten de C-HR prima te vinden.”

toyota-c-hr-1-2-turbo-awd-grijs-2017-03

Unaniem positief over rijdynamiek

Hoofdingenieur Hiroyuki Koba en fanatiek coureur testte met zijn team de Toyota C-HR vaak op de Duitse Nürburgring. En rijdend in de nieuwe Toyota C-HR ervaar je onmiddellijk de voordelen van het volledig nieuwe TNGA-platform (Toyota New Global Architecture) met zijn lage zwaartepunt en geavanceerd achterwielophanging. Het zorgt voor mooie uitgebalanceerde rijeigenschappen, iets wat de klanten kennelijk weten te waarderen.

Turbo of Hybrid

De nieuwe Toyota C-HR is er als 1.2 Turbo (85 kW/116 pk) met handgeschakelde 6-bak of automaat en als zeer beproefde 1.8 Hybrid (90 kW/122 pk) met altijd standaard automaat. De prijs bedraagt minimaal 25.250,- euro.

Iedere C-HR uitvoering is overigens standaard voorzien van Toyota Safety Sense. Dat bestaat uit actieve veiligheidssystemen: Pre-Collision System, Adaptive Cruise Control, Lane Departure Alert en Automatic High Beam, zaken die in dit segment nog redelijk uniek zijn.

toyota-c-hr-1-2-turbo-awd-grijs-2017-05 toyota-c-hr-1-2-turbo-awd-grijs-2017-07 toyota-c-hr-1-2-turbo-awd-grijs-2017-02 Toyota C-HR hybride turbo SUV MPV 2017 07 Toyota C-HR hybride turbo SUV MPV 2017 12

Leave a reply

Respect Copyright!
%d bloggers like this: