Toyota Camry na 15 jaar weer leverbaar vanaf 40 mille

Na een afwezigheid van 15 jaar is de best verkochte grote sedan van deze planeet weer in ons land te krijgen. Specifieker gaat het dan om de alweer achtste generatie Toyota Camry die voor het eerst het levenslicht zag in 1982.

De Camry wordt in ons land slechts leverbaar met één motor, maar dat is dan wel meteen een niet verkeerde zelfopladende hybride aandrijflijn. Die bestaat dan uit een 2,5-liter viercilinder benzinemotor, elektromotor en automaat met een gecombineerd vermogen van 160 kW/218 pk.

Toyota geeft voor de Camry 2.5 Hybrid, zoals deze variant officieel heet, een gemiddeld verbruik op van slechts 4,2 liter per 100 kilometer met een CO2-uitstoot van 98 gram per kilometer. En credits where credits are due, dat zijn uitstekende waardes voor zijn segment.

De Camry staat op een nieuw voertuigplatform, Toyota New Global Architecture-K (TNGA-K). Belangrijke kenmerken van dat platform zijn het lage zwaartepunt en een hoge stijfheid.

Veiligheid wordt uiteraard ook niet vergeten; Toyota rust de nieuwe Camry vanaf het eerste uitrustingsniveau Active standaard uit met het uitgebreide veiligheidspakket Toyota Safety Sense. Dit omvat onder andere een Pre-Collision System met voetgangersdetectie, Adaptive Cruise Control, Lane Departure Alert inclusief stuurassistentie en Automatic High Beam.

De prijzen beginnen bij 39.995,- euro. Voor dat geld krijg je veel actieve veiligheid, 17”-inch velgen, een 7”-inch multimediasysteem, climate control met luchtzuiverende Nanoe-technologie en een achteruitrijcamera.

Toyota levert de nieuwe Camry ook als Dynamic, vanaf 41.995,- euro. Bovenop de uitrusting van de Active is deze uitvoering voorzien van 18”-inch lichtmetalen velgen, een 8”-inch multimediasysteem met navigatie, spraakherkenning en zes speakers, LED-mistlampen en instaplijsten.

Voor de zakelijke rijder heeft Toyota een speciaal aanbod, de Camry Business Intro, vanaf 43.095,- euro. Dit is de meest complete uitvoering met onder andere lederen bekleding, stoelverwarming vóór, een elektrisch verstelbare passagiersstoel, een draadloze oplader voor smartphones en Blind Spot Monitor.

Verder is de Camry Business Intro ook voorzien van dorpellijsten en instapverlichting met Camry-logo. En dat is natuurlijk de meest geweldige accessoire van dit moment. #sarcasmeaan

Los daarvan mag ook gezegd worden dat de Camry in de uitvoering van de foto's absoluut prima voor de dag komt en dat het een prima alternatief is voor een auto als de Ford Mondeo of Volkswagen Passat.

Leave a reply

Respect Copyright!
%d bloggers like this: