Toyota en Lexus verkochten al 100.000 hybrides in NL

Louwman & Parqui, de importeur van Toyota en Lexus in Nederland heeft onlangs de 100.000e hybride-auto verkocht. Géén enkele andere fabrikant komt hier ook maar bij in de buurt. Ook het moederconcern Toyota Motor Corporation heeft een groene mijlpaal bereikt, met 8 miljoen verkochte hybride modellen wereldwijd.

De laatste miljoen exemplaren werden in slechts tien maanden tijd verkocht. Een bewijs van de sterk toenemende populariteit van de zuinige hybride technologie. Bovendien hebben deze benzine-aangedreven hybride auto’s een positieve invloed op de luchtkwaliteit in met name stedelijke gebieden.

Toyota heeft berekend dat de 8 miljoen verkochte hybride modellen goed zijn voor een CO2-besparing van 58 miljoen ton in vergelijking tot de emissie van hetzelfde aantal gelijkwaardige benzineauto’s. De brandstofbesparing bedraagt een indrukwekkende 22 miljard liter.

Toyota Avensis D4-D Sedan Touring Sports 2016 63

Terugdringen schadelijke emissies
De 100.000 afgeleverde hybride auto’s leveren in Nederland een belangrijke bijdrage aan het terugdringen van schadelijke emissies die de lokale luchtkwaliteit negatief beïnvloeden, zoals stikstofoxiden (NOx) en fijnstof (PM) die dieselauto’s uitstoten. Benzine-aangedreven Toyota en Lexus hybrides rijden juist in de stad vaker volledig elektrisch en stoten dus helemaal geen schadelijke stoffen uit.

Prius, de voorloper
Het succesverhaal van de hybride modellen van de Toyota Motor Corporation begint voor Nederland in het jaar 2000. Dan komt de eerste generatie Toyota Prius op de markt. Een auto die door sommigen met argusogen werd bekeken, maar inmiddels oer-betrouwbaar is gebleken en niet uit het Nederlandse straatbeeld weg te denken.

Andere autofabrikanten hebben pas sinds enkele jaren een hybride auto in hun gamma. Lexus volgde al snel en introduceerde met de RX 400h tien jaar terug de eerste hybride auto in het premium segment.

Toyota Prius Plus Wagon wit hybride 2015 08

Uitgebreid hybride-aanbod
Het huidige hybride-aanbod van Toyota bestaat uit 6 modellen: de Yaris Hybrid, Auris Hybrid, Auris Touring Sports Hybrid, Prius, Prius Plug-in Hybrid en Prius Wagon. Begin 2016 komt hier de RAV4 Hybrid met standaard 4WD en een trekgewicht van 1.650 kg bij.

Het Lexus hybride-aanbod omvat de modellen: CT 200h, IS 300h, GS 300h, GS 450h, NX 300h, RX 450h en LS 600h. Aan het einde van het jaar wordt hier de spectaculair gelijnde RC 300h aan toegevoegd.

Lexus CT 200h 25th Edition hybride 14 procent bijtelling 2015 Lexus NX300h hybride rood 2015 09

Leave a reply

Respect Copyright!
%d bloggers like this: