Toyota presenteert Yaris Hybrid R met de 'R' van Raket

Toyota presenteert de Hybrid-R Concept tijdens de IAA in Frankfurt, een liefdesbaby van de Yaris en de succesvolle TS030 Hybrid Le Mans-racer.

Deze concept voelt zich thuis op zowel het circuit als de openbare weg en zou volgens het Japanse merk ‘Dedicated to maximum driving pleasure’ moeten zijn.

Toyota Yaris Hybrid R Concept wit Spa Francorchamps Eau Rouge 2013 06

En dat geloof je meteen als je weet dat dit nog geen vier meter lange karretje 420Pk onder kap tot z’n beschikking heeft. De aandrijflijn bestaat uit een gloednieuwe 1,6-liter benzinemotor voorzien van een Garret turbo en een tweetal elektromotoren (voor elk achterwiel een) met ieder 60Pk.  Het totale systeemvermogen komt volgens Toyota uit op meer dan 300Pk.

Toyota Yaris Hybrid R Concept wit Spa Francorchamps Eau Rouge 2013 04

Via een knop op het stuur heeft de bestuurder 10 seconden lang de beschikking over 40Pk extra van de elektromotoren in road-mode of 5 seconden lang 120Pk extra in track-mode waarmee het maximum vermogen van deze kleine hot hatch uitkomt op 420Pk en 420Nm koppel.

Aan de buitenkant zijn nieuw ontworpen koplampen, een bredere grille en zwarte en blauw details te vinden. Een setje 18”-inch velgen van Toyota’s Racing Department met Michelin Pilot Sport Cup banden, geventileerde en gegroefde remschrijven en remklauwen met zes zuigers voor en vier zuigers achter maken de race-aspiraties, net zoals een racy interieur, compleet.

Toyota Yaris Hybrid R Concept wit Spa Francorchamps Eau Rouge 2013 08

Toyota presenteert de Hybrid-R Concept tijdens de IAA in Frankfurt begin volgende week.

Toyota Yaris Hybrid R Concept wit Spa Francorchamps Eau Rouge 2013 03

Respect Copyright!
%d bloggers like this: