Toyota prijst nieuwe Avensis met 1,6-liter D-4D diesel

Na zijn debuut op de Autosalon van Genève, maakt Toyota de prijzen bekend van de nieuwe Avensis met de 1,6-liter D-4D dieselmotor. Deze motor levert een vermogen van 112Pk (82kW) en levert een koppel van 270Nm.

De prestaties zijn nog niet bekend (reken op een dag of twee voor de sprint naar de 100 km/h); de prijs echter wel en die bedraagt minimaal 28.995,- euro.

Standaard uitrusting
De complete uitrusting van de Avensis bestaat onder meer uit airconditioning, een radio/cd-speler met een AUX-, USB- en 12V-aansluiting, Bluetooth en 6 speakers, cruise control, LED-dagrijverlichting en LED-achterlichten met Active Brake-functie, 8 airbags (waaronder knie-airbag bestuurder), een lederen stuurwiel en het Pre-Collision System (PCS). Dit laatste systeem helpt kop-staartbotsingen te voorkomen dan wel de gevolgen ervan te verminderen. Het maakt deel uit van Toyota Safety Sense, maar daarover hieronder meer.

Toyota Avensis Lease Pro D4-D 1.6 2016 10

Extra complete Lease Pro in Wagon en Sedan uitvoering
Voor de leaserijder is er de Lease Pro met de nodige extra uitrusting. Denk aan climate control, Go navigatiesysteem, DAB+, lendesteunverstelling bestuurdersstoel, 17"-inch lichtmetalen velgen, privacy glass, LED-koplampen met automatische hoogteverstelling, bochtenverlichting in de mistlampen, parkeerhulpcamera achter en een regensensor.

Toyota Avensis Lease Pro D4-D 1.6 2016 18

De Lease Pro uitrusting biedt een klantenvoordeel van 1.250,- euro. Voor de familievaders is verder interessant  om te weten dat de meerprijs voor de Wagon exact 1.300,- euro bedraagt.

Toyota Safety Sense, nieuwe actieve veiligheidssystemen
De nieuwe Avensis krijgt standaard een omvangrijke actieve veiligheidsuitrusting die door het merk Safety Sense genoemd wordt. De veiligheidssystemen maken daarbij gebruik van zowel een laser als een camera, beide geïntegreerd in een compacte unit die gemonteerd is achter de voorruit en die unit zorgt er dan voor dat onderstaande systemen actief kunnen werken:

• Pre-Collision System – helpt onder meer kop-staartbotsingen te voorkomen;
• Lane Departure Alert – waarschuwt als auto de rijbaan dreigt te verlaten;
• Automatic High Beam – automatisch dimmen van grootlicht bij tegenligger;
• Road Sign Assist – herkent en projecteert verkeersborden in dashboard.

Vanaf eind Juni staat de nieuwe Avensis bij de Toyota dealer. Meer vind je hier.

Toyota Avensis Lease Pro D4-D 1.6 2016 19 Toyota Avensis Lease Pro D4-D 1.6 2016 22 Toyota Avensis Lease Pro D4-D 1.6 2016 21 Toyota Avensis Lease Pro D4-D 1.6 2016 14 Toyota Avensis Lease Pro D4-D 1.6 2016 03

Leave a reply

Respect Copyright!
%d bloggers like this: