Toyota RAV4 eindelijk met genoeg vermogen en Apple CarPlay

De Toyota RAV4 is één van de meest populaire en verkochte SUV-modellen in Europa. Toch heeft de RAV4 mij persoonlijk nooit aangesproken, want ik vond ‘m niet mooi, te weinig vermogen hebben en het waardeloze infotainment systeem inclusief het gemis van Apple CarPlay deed ‘m ook niet goed.

Al die zaken heeft Toyota aangepakt, want de nieuwe RAV4 Plug-in Hybrid beschikt over Toyota’s nieuwste geëlektrificeerde hybridetechnologie en een gecombineerd vermogen van 306pk.

De nieuwe RAV4 Plug-in Hybrid staat op de GA-K variant van het modulaire voertuigplatform TNGA (Toyota New Global Architecture) met als voordeel dat de hybride batterij onder de vloer geplaatst is. Mede hierdoor is het zwaartepunt zo laag mogelijk wat een positief effect heeft op de stabiliteit en het rijcomfort.

Toyota heeft voor de RAV4 Plug-in Hybrid een nieuwe compacte lithium-ion batterij met een hoge capaciteit ontwikkeld en ook een krachtige boost-converter voor de Power Control Unit (PCU) van het hybride systeem.

De 2,5-liter benzinemotor is gebaseerd op die van de Toyota RAV4 Hybrid, maar met verbeteringen. Een van de resultaten is een snellere acceleratie, zo zit je met deze Japanner in 6,2 seconden op de 100 km/h.

Daarnaast heeft de RAV4 Plug-in Hybrid een grotere elektrische actieradius, zonder schadelijke uitstoot en brandstofverbruik. Het AWD-i-systeem voor intelligente vierwielaandrijving is standaard.

De bestuurder kan kiezen uit vier rijstanden, van Hybrid tot volledig elektrisch (EV). In deze laatste rijstand kan de RAV4 Plug-in Hybrid meer dan 65 kilometer achter elkaar volledig elektrisch afleggen. In theorie dan, in de praktijk zal dat eerder rond de 45 tot 50 kilometer liggen. In ieder geval voor de meeste mensen gewoon voldoende voor de dagelijkse rit naar het werk. In deze rijstand haal je overigens maximaal 135 km/h.

Om één en ander zo efficiënt mogelijk te maken heeft Toyota er voor gezorgd dat het koelmiddel van de airconditioning tevens de batterij van de hybride aandrijflijn koelt.

De nieuwe Toyota RAV4 Plug-in Hybrid ziet er sportiever uit dan de andere versies van deze SUV. Aan de voorzijde zijn donkere designaccenten aangebracht, onder meer bij de grille en de koplampen. De onderzijde van de voorbumper is uitgevoerd in een aluminiumkleur wat de breedte van de voorzijde benadrukt. Onder de achterruit en achterlichten bevindt zich een strook die eveneens in een aluminiumkleur is uitgevoerd. De onderzijde van de achterbumper is dan weer in het zwart uitgevoerd.

Verder staat de RAV4 Plug-in Hybrid op nieuwe 18”- of 19”-inch lichtmetalen wielen. In het interieur zijn rode designaccenten te vinden. De stoelen met zwart lederen bekleding zijn leverbaar met opvallend rode randen. Voor een intuïtieve bediening van het infotainmetsysteem is deze RAV4 uitgerust met een 9”-inch display, het grootste van alle andere uitvoeringen.

Uiteraard weerspiegelt de RAV4 Plug-in Hybrid zijn status als topmodel van het gamma. Al naar gelang de uitvoering bestaat de uitrusting uit 19”-inch lichtmetalen velgen, verwarmbare zitplaatsen voor en achter, een 230V-aansluiting in de bagageruimte, een Bi-Tone carrosseriekleur, een elektrisch en handsfree te bedienen achterklep, een glazen panoramadak, een Head-up Display en audio met een 9”-inch display met de mogelijkheid van Apple CarPlay en Android Auto.

Toyota verwacht de nieuwe RAV4 Plug-in Hybrid in de tweede helft van 2020 op de markt te brengen. De prijzen volgen nog.

Leave a reply

Respect Copyright!
%d bloggers like this: