Toyota Supra GR: Japanner met Beierse genen

Je kunt de ontwikkelaars van Toyota niet echt de schuld geven van overdreven hectiek. In 2002 verdween de klassieke Supra uit het assortiment en na 17 jaar is de opvolger nu verkrijgbaar, die overigens in samenwerking met BMW is ontstaan.

Tijdens de ontwikkeling van de coupé gebruikten de ingenieurs van Toyota veel genen van de Z4, maar werkten ze onafhankelijk van hun collega's in München aan een onafhankelijk model. De "Japanse" sportwagen wordt opnieuw gebouwd door Magna in Oostenrijk, en daarmee is de nieuwe Supra een echte globetrotter.

In tegenstelling tot de BMW Z4 komt de Toyota als coupé op de markt en wordt in eerste instantie uitsluitend aangedreven door een BMW zescilinder turbo. Een open versie is niet gepland.

"Als je open wilt rijden, moet je een Z4 kopen", legt Supra-hoofdingenieur Tetsuya Tada, de Japans-Beierse samenwerking, uit.

De blikvanger is gebaseerd op de verschillende studies waarmee de Japanners sinds 2012 betrokken zijn bij internationale autosalons. De legendarische 2000GT was natuurlijk de grootste inspiratiebron. De Japanners hebben het instructieboekje met sportwagenelementen diepgaand bestudeerd en gaven de Supra LED-koplampen die de voorkant domineren, massieve luchtinlaten, uitstekende wielkasten, de onmisbare achterspoiler en twee dikke uitlaatpijpen aan de achterzijde.

Het bepalen van de wielbasis en spoorbreedte was overigens de eerste stap van het designproces. Tijdens de ontwikkeling van de Toyota GR Supra lag de focus op balans en wegligging. De sleutel tot een optimaal weggedrag is de verhouding tussen de wielbasis en de spoorbreedte. De ideale verhouding voor optimale balans en stabiliteit is een ratio van 1,5 á 1,6.

Toen het ontwikkelingsteam de ‘golden ratio’ van 1,55 had bereikt, was dat het uitgangspunt voor de verdere ontwikkeling van de GR Supra, op basis waarvan alle andere componenten zijn ontwikkeld. Als referentie: de wielbasis van de GR Supra is 2.470 millimeter, de spoorbreedte achter is 1.589 millimeter.

Terwijl de buitenkant volledig onafhankelijk is ontworpen, wordt de relatie met de BMW in het interieur duidelijker zichtbaar. Hoewel de creatieve geesten in Japan de moeite hebben genomen om enkele details te herontwerpen, onthullen het infotainmentscherm, de keuzehendel voor de achttrapsautomaat en de i-Drive-bediening meteen de "Bavarian Connection". Dankzij de uitstekende sportstoelen in de Supra zitten bestuurder en passagier echter veel sportiever dan in de Z4, terwijl de twee bollingen in het dak voor veel meer ruimte zorgen.

In de bagageruimte hebben de Japanse ontwikkelaars een scheidingswand achter de stoelen weggelaten, zodat de toegang tot de (kleine) bagage van binnenuit mogelijk is. Volgens Toyota past er in totaal 290 liter in het compartiment.

Ook in de Supra toont de drie-liter zescilinder lijnmotor uit het BMW schap zijn dynamische kant. De 340 pk (250 kW) versnellen de 1,5-tons coupé van nul naar 100 km/h in 4,3 seconden. Dankzij het koppel van 500 Newton meter, dat al beschikbaar is bij 1.600 toeren per minuut, is er altijd voldoende vermogen beschikbaar.

De automatische achttraps transmissie van ZF, die even nauwkeurig als snel is, ondersteunt de snelle voortstuwing, zodat handmatig schakelen niet gemist wordt. Als je dat toch zou willen dan is dat natuurlijk mogelijk met de schakelpeddels.

Met zoveel verlangen naar prestaties stijgt het brandstofverbruik natuurlijk ver boven de beloofde 7,5 liter, en met het oog op de 52 liter tank is de actieradius dus navenant beperkt als er hard wordt gereden.

Het door de Toyota-specialisten aangepaste chassis - MacPherson-steunen en hydraulisch gedempte veerpootsteunen voorin en vijfarmige vering achterin - werkt verrassend comfortabel voor een sportwagen. De Supra is op de een of andere manier een gespleten persoonlijkheid in positieve zin.

De coupé kan worden verplaatst als een zweefvliegtuig, maar in het volgende moment, en vooral in de sportmodus, toont de tweezitter zijn harde maar eerlijke kant en stormt naar voren zonder onaangename hardheid in het spel te brengen. Het actieve achterasdifferentieel optimaliseert daarbij de stabiliteit als je echt op ’t randje rijdt. Een klein puntje van kritiek zijn de rolgeluiden op slecht asfalt.

Tot nu toe hebben Toyota-managers nog niet gesproken over andere motorvarianten, maar in Japan is de Supra nu voorzien van een tweeliter motor. Of die variant zijn weg naar Europa zal vinden, is nog niet bekend, wel dat er absoluut géén hybrideversie van komt.

De nieuwe Toyota GR Supra is leverbaar met de keuze uit zeven carrosseriekleuren, waaronder de nieuwe kleuren Prominence Red, Lightning Yellow en Deep Blue Metallic. De Toyota GR Supra wordt standaard geleverd met gesmede lichtmetalen 19-inch wielen met contrasterend zwarte en gepolijste spaken.

De Toyota GR Supra A90 Edition is uitgevoerd in het exclusieve Matte Storm Grey en was speciaal gereserveerd voor de eerste negentig kopers van de Toyota GR Supra in Europa. Maar aangezien de Supra voor komend jaar al uitverkocht is maak je geen schijn van kans om deze versie te bemachtigen.

Bij zijn introductie is de Toyota GR Supra leverbaar in twee uitvoeringen: de Legend en Legend Premium. Tot de standaarduitrusting van de Legend behoren: gesmede lichtmetalen 19”-inch velgen, Adaptive Variable Suspension en adaptieve LED-koplampen. LED-achterlichten, een automatisch dimmende buiten- en binnenspiegel, regensensor, parkeersensoren en een achteruitrijcamera zijn eveneens standaard aanwezig.

Verder bevat de Legend-uitvoering: dual-zone klimaatcontrole, Adaptive Cruise Control met ‘stop en go’, een met leder bekleed stuurwiel en elektrisch verstelbare, met alcantara beklede sportstoelen. De sportstoelen zijn standaard voorzien van een memoryfunctie, lendensteun en stoelverwarming. Het 8,8"-inch infotainmentsysteem bevat Bluetooth, een USB-poort en is geschikt voor Apple CarPlay.

De Legend Premium-uitvoering voegt daar nog eens zwart lederen bekleding, een JBL premium geluidsinstallatie met twaalf speakers, Head-up Display en een inductielader voor smartphones aan toe.

De nieuwe Toyota Supra is per direct te bestellen voor een bedrag van 81.995,- euro. En dat is veel geld, zeker als je weet dat deze Supra bij onze Oosterburen vanaf 62 mille in de showroom staat. Lang leve de BPM.

Leave a reply

Respect Copyright!
%d bloggers like this: