Toyota verkoopt 7 miljoen hybride auto's

Een groene mijlpaal, want Toyota heeft bekend gemaakt dat het merk wereldwijd al zo'n 7 miljoen Full Hybrid auto’s gebouwd heeft.

Toyota’s hybride techniek lijkt bovendien steeds populairder te worden. Zo werden de laatste miljoen exemplaren in slechts negen maanden tijd verkocht; de kortste periode ooit voor zo’n groot aantal.

Het succesverhaal van Toyota’s hybride techniek begon in augustus 1997 met de introductie van een minibus in Japan: de Toyota Coaster Hybrid EV.

De minibus bleek de opmaat voor December van dat jaar, toen Toyota vriend en vijand verbaasde met de Prius, de eerste massageproduceerde hybrideauto ter wereld. Inmiddels biedt Toyota 27 verschillende hybride modellen in 90 landen aan.

Toyota Prius Plus Wagon wit hybride 2015 08

In Nederland zijn de hybride modellen van Toyota niet meer uit het straatbeeld weg te denken.

Sinds de introductie van de eerste generatie Prius in 2000 verkocht Toyota hier al bijna 92.000 hybride auto’s.

Goed nieuws voor luchtkwaliteit volgens de Japanners vooral in stedelijke gebieden, want hybride auto’s rijden deels elektrisch (en dus emissieloos) en stoten vrijwel geen schadelijke stoffen als NOx (stikstofoxiden) en PM (fijnstof) uit, in tegenstelling tot bijvoorbeeld dieselauto’s.

Toyota Fuel Cell Sedan blauw 2015 02

Het succesvolle hybride-offensief van Toyota Motor Corporation krijgt een vervolg met de introductie van wereldwijd nog eens 15 nieuwe hybridemodellen tot het einde van volgend jaar.

Bovendien verschijnt in 2015 de eerste waterstofauto van Toyota: de Fuel Cell Sedan. Die komt overigens niet in ons land op de markt.

Toyota heeft berekend dat de ruim 7 miljoen Full Hybrid modellen zorgen voor een besparing van ongeveer 49 miljoen ton CO2 ten opzichte van de emissie van hetzelfde aantal gelijkwaardige benzineauto’s. De brandstofbesparing bedraagt zo’n 18 miljard liter.

Toyota Prius wit 2014

Leave a reply

Respect Copyright!
%d bloggers like this: