Toyota voorziet Prius Wagon van lichte update

Toyota geeft haar zevenzits hybride MPV een update om het model meer in lijn met de nieuwe Yaris en Auris te brengen. Zo is het front iets ronder dan voorheen en is uiteraard LED-dagrijverlichting van de partij. Ook de koplampen beschikken voortaan over LED-verlichting.

Toyota Prius Plus Wagon wit hybride 2015 06

Aan de achterkant zijn de lichtunits verder van een iets ander design voorzien, maar dat is het dan ook wel, afgezien van de nieuwe achterbumper met ingebouwde diffusor.

Nieuw zijn verder de kleuren Falco-bronsbruin en diepzwart mica, beiden metallic kleuren overigens. Onder de kap wijzigt er niets.

Toyota Prius Plus Wagon wit hybride 2015 08

Binnenin zijn de materialen verbeterd en de ventilatieroosters gewijzigd, maar ook een kenner moet daar zelfs twee keer voor kijken. De belangrijkste wijziging is misschien nog wel het Toyota Touch 2 & Go infotainment/navigatiesysteem.

Dat systeem beschikt over een 6,1”-inch touchscreen dat nu meer kleuren en beelden met een hogere resolutie kan laten zien. De navigatiemodule levert voortaan nauwkeurigere verkeersinformatie en laat files en vertragingen meteen op de kaart zien, inclusief hoeveel tijd er verloren gaat.

Verder is het systeem in staat om, op basis van eerdere verkeersgegevens en afhankelijk van de tijd van de dag, alternatieve routes aan de bestuurder voor te stellen. Indien ook de online functie actief is kan diezelfde bestuurder ook gebruik maken van diensten zoals Real-time Traffic Information, Panoramio, Google Streetview en Google Local Search.

De vernieuwde Toyota Prius Wagon maakt kort na de jaarwisseling zijn debuut.

Toyota Prius Plus Wagon wit hybride 2015 07 Toyota Prius Plus Wagon wit hybride 2015 05

Leave a reply

Respect Copyright!
%d bloggers like this: